PKK'lı terörist Mustafa Karasu: CHP-HDP ittifakı acilen resmiyet kazanmalı

Terör örgütünün çatı örgütlenmesi KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, AKP'ye karşı CHP ve HDP'nin acilen bir cephe kurması gerektiğini söyledi. Zaten ortak bir cephe olduğunu ifade eden Karasu, "Ama bu cephe bir resmi cephe değil, bir biçime kavuşmamış" dedi

PKK'lı terörist Mustafa Karasu: CHP-HDP ittifakı acilen resmiyet kazanmalı

Terör örgütü PKK'dan CHP ile ittifak açıklaması geldi. PKK'lı Mustafa Karasu, 2019'daki iktidar formüllerinin CHP-HDP ittifakı olduğunu açıkladı.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF'ye konuştu. Karasu, AKP'ye karşı bir bir cephe olduğunu ancak bunun resmi biçime kavuşması gerektiğini söyledi.

"Türkiye tarihinde bu kadar geniş cephe ilk defa ortaya çıkmış" diyen PKK'lı Karasu, kurulmasını istediği cephenin bileşenleri için de "demokrasi güçleri" tanımı yaptı.

Karasu, "AKP faşizmine karşı cephe kurmanın zamanı gelmiş de geçmektedir. Yakın zamanda faşizme karşı bir ortak cephe kurulmazsa geç kalınacaktır. Bu açıdan acilen demokrasi güçlerinin bir araya gelmesi, ortak mücadele içine girmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# chp # pkk # hdp # kck # mustafa karasu