Emek cephesi 1 Mayıs kutlamalarına başladı

Emek cephesi 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına başladı. Türk-İş genel merkez binasına dev bir pankart astı. Pankartta güvenli çalışma ortamı ve istihdam güvencesi istendi. Hak-İş konfederasyonu da kendisine bağlı Hizmet-İş ve Öz Gıda-İş Sendikası’nı ziyaret etti.

Emek cephesi 1 Mayıs kutlamalarına başladı

Haber: Seda Akyüz Kamera: Uğur Pideci

1 Mayıs İşçi Bayramına sayılı günler kaldı. İşçi konfederasyonları da kutlamalara başladı.

Salgın nedeniyle 1 Mayıs İşçi Bayramı bu yıl yine alanlarda kutlanamayacak. Türk-İş ve Hak-İş 26 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında dijital ortamda kutlama kararı aldı.

Sosyal medyada çalışmalara başlayan Türk-İş, genel merkez binasına da dev bir pankart astı.

Türk-İş Yönetim Kurulu yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Görüşmede 1 Mayıs öncesi çalışma hayatındaki sorunların ele alındığı öğrenildi.

Diğer yandan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da 1 Mayıs kutlamaları kapsamında konfederasyona bağlı Hizmet-İş ve Öz Gıda-İş Sendikalarını ziyaret etti. Arslan, konuşmasında taşerondan kadroya alınmayan işçilerin durumuna yer verdi:

- Bu yıl ilk kez 1 Mayıs’ta Kazancı Yokuşu’nda hayatını kaybedenleri anacağız.

- 30 Nisan’da 81 ilde bildiriler okunacak.

- Kamu İktisadi Teşebbüslerinde 80 bin kişi kapsam dışı bırakıldı. Sonra önü açıldı ancak KİT yönetiminin inisiyatifine bırakıldı ve kadro verilmedi.

Arslan, 696 Sayılı KHK ile kadroya alınan işçilerin de bazı haklardan mahrum bırakıldığını belirtti:

- 696’dan geçenlere tayin hakları verilmedi. Mağdur olan yüzlerde aile var. Aile Bakanlığına bağlı huzurevi, bakımevi çalışanları ağır şartlarda çalışıyor...

# türkiş # emek # sendika # kutlama # işçi bayramı # hakiş # konfederasyon # Emek cephesi # kazancı yokuşu