Dışişleri Bakanlığından Yunan Başpiskopas'a tepki: ''Kutsal dinimize dil uzatılması esef vericidir''

Dışişleri Bakanlığı, Atina ve tüm Yunanistan Başpiskoposu'nun ''İslam bir din değil siyasi parti'' sözlerini kınadı. Yapılan açıklamada, ''Kutsal dinimize dil uzatılması esef vericidir'' denildi.

Dışişleri Bakanlığından Yunan Başpiskopas'a tepki: ''Kutsal dinimize dil uzatılması esef vericidir''

Atina ve tüm Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un İslam dinine yönelik ifadelerine Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İeronimos'un bir televizyon kanalına verdiği mülakatta sarf ettiği, ''İslam bir din değil siyasi parti'' sözlerinin şiddetle kınandığı belirtildi.

Açıklamada, İslam'ın farklı din ve medeniyetlerin bir arada yaşamasını temin eden bir hoşgörü anlayışını ve merhameti temel alan bir barış dini olduğu vurgulandı.

Bakanlık, ''Tüm dünyanın içinden geçmekte olduğu küresel salgın koşullarında, herkesin karşılıklı saygı ve hoşgörü ortamının geliştirilmesi yönünde çaba harcaması gerekirken kutsal dinimize dil uzatılması esef vericidir.'' açıklaması yaptı.

Ayrıca, barışa hizmet etmesi gereken din adamlarının bu tür mesnetsiz ifadelerle toplumlara nifak tohumları ekmelerinin ibret verici olduğu kaydedildi.

# Atina # bakanlık # dışişleri # başpiskopos