Çalışma Bakanı: Sorumluyuz

Maden faciasının yaşandığı Karaman'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir kez daha olay yaratan açıklamalarıyla gündeme geldi. Çelik, "Bu acı çekilecek gibi değil. Ocağı kapatacağımız zaman işveren 50 kişiyi devreye sokuyor. Sorumluluk hepimizde" dedi.

Çalışma Bakanı: Sorumluyuz

Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in açıklamarı yine gündeme damgasını vurdu.

Maden faciasının yaşandığı Karaman'a giderken, helikopterde selfie çektirerek adından söz ettien Bakan Çelik, kazayla ilgili sorumluluklarını itiraf etti.

Çelik, "Bu acı çekilecek gibi değil. Ocağı kapatacağımız zaman işveren 50 kişiyi devreye sokuyor. Sorumluluk hepimizde, can önemliyse kapatırız" diye konuştu. Çelik, denetim sorumluluğunu da işçilere yükledi, "Tehlike geliyor diyecek olan buradakilerdir" dedi. İşçiler ise Bakan Çelik'e, müfettişlerin denetime gelmediğini söyledi.

"İşverenler işçiye 3 kuruş ödeyeceğiz diye işçiden 5 kuruşu kesiyor. Biz o parayı kesilsin diye vermedik" diye konuşan Faruk Çelik, Karaman'daki maden faciasını yasanın yeni yürürlüğe girmesine bağladı.

ulusalkanal.com.tr

# facia # su # enerji bakanı # kim # soma # son durum # karaman # maden kazası # işçiler kurtuldu mu # kaç ton # isimleri belli oldu # isimleri