İkitelli'de 35 yıldır çözülemeyen tapu sorunu

35 yıldır aidat ödüyorlar, ancak tapularını alamıyorlar. İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde, Dersan Kooperatif üyeleri, 1984 yılında girdikleri kooperatifin tapu sözünü tutmadığını belirterek, eylem yaptı. Eylem sırasında Dersan Kooperatif yönetimi de alana geldi. Kooperatif Başkanı, tapu için 2025 yılı sözü verdi.

İkitelli'de 35 yıldır çözülemeyen tapu sorunu

İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 37 kooperatiften biri olan Dersan Kooperatif üyesi bir grup, hala tapularını alamadıklarını belirterek eylem yaptı.

Dersan Kooperatifin arazileri üzerinde 2014 yılında 3 bloktan oluşan Trios 2023 projesi başlatıldı. Plazanın A ve B blokları tamamlandı. Tapular hak sahiplerine dağıtıldı. Ancak aradan geçen 6 yıla rağmen C Bloğun temeli bile atılmadı. Proje sonlandırıldı.

Dersan Kooperatif üyesi İbrahim Künye, kooperatif yönetiminin, müteahhit ile yapılan sözleşmeyi kendilerinden gizlediğini iddia etti.

Açıklama sırasında Dersan Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mahşuk Gülaçar'ın alana gelmesiyle, kısa bir süre gerginlik yaşandı.

Gülaçar, C blok için başka bir proje uygulanacağını, 13 bloktan oluşan mevcut blokların yıkılarak yeniden yapılacağını söyledi. Dersan Kooperatif Başkanı, bu yıl başlamayı planladıkları projeyi 2025 yılında bitirme sözü verdi.

ulusal.com.tr

# istanbu