“Ustalara Saygı”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yazar Turgut Özakman için Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenecek “Ustalara Saygı” toplantısına Ocak adlı oyunla katılıyor.

“Ustalara Saygı”

28 Ekim 2013 Pazartesi akşamı “Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi”nde TurgutÖzakman’ın yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği “Ocak” oyunundan bir bölüm sahnelenecek.

İBB Şehir Tiyatroları’nın 2012-2013 sezonunda repertuarına kattığı “Ocak”, 1960’lı yıllarda emekçi bir ailenin ekonomik güçlüklere ve geçim sıkıntısının getirdiği zorluklara rağmen bir arada durma çabasını anlatır. Anne, baba, çocuklar ve büyükanneden oluşan aile bireylerinin her biri farklı karakterlere ve hayallere sahiptir. Tüm sıkışmışlıklarına rağmen birbirlerine duydukları sevgi, diğer tüm yoksunluklarını unutturmaktadır. Sahnede bir yandan aileyi izlerken, diğer yandan 1960'ların İstanbul'unu, hayallerini, müziğini ve radyosunu da hatırlarız. Sahne tasarımını Rıfkı Demirelli’nin, kostüm tasarımını Zuhal Soy’un, ışık tasarımını Özcan Çelik’in, efekt tasarımını Yusuf Tuncer’in yaptığı oyunda; Aslı İçözü, Hakan Güner, Mahperi Mertoğlu, Cengiz Tangör, Erkan Sever, Mana Alkoy, Soner Dinç rol almakta.

Etkinlikte ayrıca İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin, İBB Şehir Tiyatroları sanatçıları Zihni Göktay ve Yıldırım Fikret Urağ birer konuşma yapacak.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # anma # turgut # toplantısı