Kahramanmaraş'ta eğitim seferberliği

Edebiyat şehri Kahramanmaraş'ta eğitim seferberliği için adım atıldı. Ünlü şair ve yazarların yetiştiği Kahramanmaraş, salgın sürecinde ihtiyaç sahibi çocuklara derslerinden geri kalmamaları için 400 tablet dağıtımına başladı.

Kahramanmaraş'ta eğitim seferberliği

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, eğitim seferberliğine tablet dağıtımı ile devam ediyor.

Pandemi öncesi kentteki okullarda ''Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor'' projesiyle 350 bin kitap dağıtımı, 5 okul yurtlarıyla birlikte eğitime kazandırıldı. İlçe merkezinde 7, kırsal mahallelerde 65 adet bilgi ve kültür evi yaptırıldı. Şimdi ise sıra uzaktan eğitimde bilgisayarları olmayan öğrencilere geldi.

Birçok çocuk maddi imkansızlıklar nedeniyle EBA üzerinden eğitime katılamıyor, derslerinden geri kalıyordu. Kahramanmaraş'ın Merkez ilçesi Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü düğmeye bastı. Bu sorunları bitirmek adına 400 adet tablet desteğinde bulunarak protokol imzalandı. Programa Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ve İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz katıldı. Okulların pandemi nedeniyle kapalı olması dolayısıyla 10 öğrencinin katıldığı programda öğrencilere protokol tarafından tabletleri hediye edildi.

Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek, "Pandemide insanlarımızın paylaşıma ne kadar değer verdiğini gördük" dedi. "Zor zamanlarda milletimizle yardımlaşma ve paylaşma içerisindeyiz" ifadesini kullandı.

Tabletlerini alan öğrenciler ve veliler atılan bu adımdan minnettar...

# Kahramanmaraş # eğitim # öğrenci # eba # tablet