RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Ulusal Kanal'a özel açıklama: Skandal programlar kaldırılacak mı?

Çok sayıda skandal olaylarla gündeme gelen gündüz kuşağı programlarına ilişkin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Ulusal Kanal'a özel açıklama yaptı. Programlara ilişkin bir adım atıldığını uyarı yapıldığını söyleyen Şahin, sonuç için de 3 Kasım'da yapılacak toplantıyı işaret etti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Ulusal Kanal'a özel açıklama: Skandal programlar kaldırılacak mı?

Haber: Dilek Doğan - Kamera: Melik Nacar

Aile içi çok sayıda olayın göz önüne serildiği ve skandal olaylarla gündeme gelen gündüz kuşağı programları mercek altında.

Topluma dayatılan ve çok fazla şikayetin olduğu programlara ilişkin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Ulusal Kanal'a özel açıklama yaptı:

- Konuşacağız.Konuşarak her işi halledeceğimizi düşünüyorum. Gelen şikayetleri ve gelen değerlendirmeleri kendileriyle paylaşacağız.

Konuyla ilgili harekete geçildiğini söyleyen Şahin, sonuç için 3 Kasım'da yapılacak toplantıyı işaret etti:

- Sonuç alacağımızı düşünüyorum. Çok fazla şikayet oluyor. Yarın konuşacağız bunların hepsini.

Geçtiğimiz günlerde RTÜK tarafından Medya ve Aile Değerleri Çalıştayı sonuç bildirgesi yayımlanmıştı.Televizyon kanallarına, "aile içi mahremiyeti yıkan, aile kurumunu itibarsızlaştıran ve toplumsal değerleri erozyona uğratan yapımlara yer verilmemesi” önerisinde bulunuldu.

Ayrıca, medyanın eğitici yönünün ön plana çıkarılması gerektiği ifade edildi. Eğitici yayınların teşviki ile aile içi eğitimin sağlanması ve toplumda ortak bir sivil bilincin oluşturulması hedefleniyor.

# rtük # kadın programları # Ebubekir Şahin # gündüz kuşağı programları # gündüz programları