Ekonomi Bakanı Zeybekci'den Barzani açıklaması: Ambargo tehlikeli

Barzani'ye yönelik ekonomik yaptırımlar konusunda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den kafa karıştıran bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Ekonomik ve ticari olarak bütün adımları atacağız" demişti. Zeybekçi ise "Bekara boşanmak kolaydır" diye konuştu.

Bölünme referandumuna giden Barzani yönetimi için hangi yaptırımlar uygulanacak? Akıllardaki bu soruyla ilgili Ekonomi Bakanı, Cumhurbaşkanının tam zıddı yönde açıklamalar yaptı.

Hürriyet gazetesine röportaj veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Barzani yönetimine yönelik ambargonun "tehlikeli" olacağını söyledi. "Ticaret sürmeli" dedi, Rusya ile yaşanan krizi örnek gösterdi.

"AMBARGO TEHLİKELİ BİR SÖYLEM"

Bu son derece yanlıştı. Kuzey Irak konusunda aynı yanlışı yapmamızı pek uygun görmüyorum. Hükümet olarak, ülke olarak, benim devletimin menfaatleri farklı bir şey dediği zaman, o karar net olarak alınır. Ama şu anda bakanlık olarak refleksimiz, normal seyrinde devam etmesi. (...) Ekonomik ambargo tehlikeli bir söylem. Ambargo koyduğunuzda satışlarınız duruyor. Diyebilirsiniz ki, ‘Musul-Kerkük kustal davamız, sen hala ticaret’ diyorsun. Ama benim işim ticaret.

Bu açıklamaların tepki görmesinden sonra Zeybekci bu kez İstanbul Finans Zirvesi'nde sözlerini düzeltti.

Zeybekci Barzani'ye ekonomik yaptırımlar konusunda isteksiz olduğunu ortaya koydu.

ulusal.com.tr

# ekonomi # barzani # Nihat Zeybekçi