"Katar fidye ödedi mi?"

71 günlük esaretin ardından, önceki gün Türkiye'ye dönen 2 pilot için Katar'ın 150 milyon dolar fidye ödediği iddiası Meclis gündemine taşındı. CHP'li Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan'a "Bir siyasi istismar konusu yaptığınız pilotlarımızın geri dönüşünde Katar’ın rolü neydi?" diye sordu.

Lübnan'da kaçırılmalarının ardından 71 gün sonra Türkiye'ye dönebilen iki pilota için Katar'ın fidye ödediği iddiası Meclis gündemine taşındı.

150 milyon dolarlık fidye iddiasını BaşbakanErdoğan'a soran CHP Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan'ın havalimanında şov yaptığını söyledi.

- Bir siyasi istismar konusu yaptığınız pilotlarımızın geri dönüşünde Katar’ın rolü neydi? - Pilotlarımızın teslimini sağlamak için ödendiği iddia edilen 150 milyon dolar fidye örtülü ödenekten mi ödendi, yoksa Katar şeyhliği tarafından mı ödendi?

Çıray, "hangi teröristlerle pazarlık ettiniz" diye sordu.

- Suriyeli isyancıların elinde bulunan 9 Lübnan’lı ile pilotlarımız esir takası muamelesine maruz kaldıklarına göre, bu takasta Türkiye Cumhuriyeti Devleti hangi terör örgütü ile pazarlık etti?

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # chp # erdoğan # Başbakan # uçak # katar # pilot # lübnan # 71 gün # 150 milyon dolar # fidye # aytun çıray