Hrant Dink cinayetindeki yeni iddianamede çarpıcı tespitler

Hrant Dink cinayetiyle ilgili 51 şüpheli hakkındaki yeni iddianamede çarpıcı tespitler var. İddianameye göre, cinayet talimatının Fethullah Gülen'in onayı olmadan gerçekleştirilmesi mümkün değil. Cinayet, Ergenekon ve Balyoz gibi tertiplere zemin hazırlanmak için planlandı. Bazı sanıkların cinayetten önce FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz ile görüştüklerine ilişkin kayıtlar da iddianamede yer aldı.

Hrant Dink cinayetindeki yeni iddianamede çarpıcı tespitler

"AMAÇ, ERGENEKON VE BALYOZ'A ZEMİN HAZIRLAMAKTI"

Hrant Dink cinayetiyle ilgili 51 şüpheli hakkındaki yeni iddianamede "Dink cinayetinin Gülen’in bilgi ve onayı dışında gerçekleştirilmesi mümkün değil" tespitine yer verildi. Savcı Gökalp Kürkçü tarafından hazırlanan iddianamede cinayetin Ergenekon ve Balyoz gibi tertiplere zemin hazırlamak için planlandığı belirtildi.

122 sayfalık iddianamede tetikçi Ogün Samast'ın cinayeti işlediği gün yanında İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki FETÖ'cü personelin bulunduğu, bunun HTS analizleri ve olay yerine ilişkin güvenlik kamera görüntülerinden anlaşıldığı anlatıldı.

"FETÖ'CÜ JANDARMA DEMİRKALE, ZEKERİYA ÖZ İLE GÖRÜŞTÜ"

O dönem İstanbul Jandarma İstihbarat Bölücü Faaliyetler İstihbarat Tim Komutanı olan Muharrem Demirkale'nin de olay yerinde bulunan Jandarma görevlilerini koordine ettiği bilgisine yer verildi.

İddianameye göre Demirkale, Dink cinayetinden bir gün önce FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz ile 3 defa, ikinci telefon hattıyla 2 defa, cinayetten 1 gün sonra ise 1 defa görüştü.

"CİNAYETİ ULUSALCILARIN İŞLEDİĞİ ALGISI YARATILDI"

İddianamede, Demirkale'nin tutuklu FETÖ'cü Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile olan yakınlığına da vurgu yapıldı. Ayrıca dönemin Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün'ün cinayetten kısa süre sonra yayımladığı 44 saniyelik görüntüyü FETÖ'den aldığı belirtildi. Gün'ün Samsun'a giderek Jandarma ile irtibatlıymış gibi izlenim uyandırdığı böylece cinayeti ulusalcıların işlediği algısı yaratmaya çalıştığı anlatıldı.

Gün'ün aslında görüntüleri, Samsun'a gitmeden bir gün önce kaçak gazeteciler Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan ve Faruk Mercan'dan aldığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # ergenekon # Hrant Dink # Balyoz # Zekeriya Öz # fox tv