Ermeni Belgeleriyle 1915 Belgeseli gösterildi

Yönetmenliğini Serkan Koç'un yaptığı soykırım iddialarının 100'üncü yıl dönümünde Türkiye'nin tezlerini anlatan tek film olan Ermeni Belgeleriyle 1915 belgeseli dün (2 Mayıs) Kayseri Kent Merkezindeki İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Büyük Salonunda gösterildi.

Ermeni Belgeleriyle 1915 Belgeseli gösterildi

Yönetmenliğini Serkan Koç'un yaptığı soykırım iddialarının 100'üncü yıldönümünde Türkiye'nin tezlerini anlatan tek film olan ErmeniBelgeleriyle 1915 belgeseli dün (2 Mayıs) Kayseri Kent Merkezindeki İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Büyük Salonunda gösterildi.

Açılış konuşmasını Vatan Partisi Kayseri İl Başkanı Eyüp Selahattin Karakaş yapan ”Osmanlı Devleti’nin son yüzyılı sürekli isyanlarla geçmiştir. Bu isyanlardan biri de 1. Dünya Savaşı sırasındaki Ermeni İsyanlarıdır. Tehcir isyanları önlemek için zorunlu idi.” diye konuştu. Talatpaşa Komitesi Kayseri Temsilcisi Bülent Hodul da konuşmacılar arasındaydı. Hodul “Talat Paşa Komitesi Türk milletini hedef alan bu emperyalist yalana karşı kurulan ilk ve tek milli cephedir.Bu komitenin adını Talat Paşa’dan almasının nedeni, Türk milletine dayatılan esarete karşı ilk milli tepkiyi örgütleyen, emperyalizme karşı ilk mücadeleyi başlatan ve Türk Devriminin temellerini oluşturan İttihat ve Terakki’nin kurucularından biri ve bir hürriyet kahramanı olmasıdır.” dedi. Gösterim sonrası Belgeselin Yönetmeni Serkan Koç ve TBMM Eski Başkanvekili Uluç Gürkan panele konuşmacı olarak katıldılar. “Panel sırasında soru sormak için kalkan bir izleyici ben de dedemi o dönemde kaybettim. Hepimiz acılar yaşadık. Kesinlikle bir soykırım yok.” diye konuştu.

Belgeselin gösterimine ve panele Erciyes Üniversitesinden çok sayıda akademisyen ve Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisinin yoğun ilgisi ve katılımı oldu.

ulusalkanal.com.tr

# belgesel # Belge # ermeni # gösterim