Atatürk'e vali engeli

Kırklareli Belediyesi'nin, iki kez tahribata uğrattığı Kırklarelispor Stadı duvarındaki Atatürk fotoğraflarını Vali konağının da bulunduğu İstasyon Caddesi'ne taşımak istemesi Valilik ve Belediye arasında tartışma yarattı. İstasyon Caddesi'ne taşınacak Atatürk fotoğrafları için yapılan çalışmalar sırasında, Valilik konağı önüne gelindiğinde konağın kapısının önündeki resim anıtının yapılacağı yere, resmi polis aracı park edildi ve çalışmalar engellendi.

Atatürk'e vali engeli

Kırklareli Belediyesi'nin, iki kez tahribata uğrattığı Kırklarelispor Stadı duvarındaki Atatürk fotoğraflarını Vali konağının da bulunduğu İstasyon Caddesi'ne taşımak istemesi Valilik ve Belediye arasında tartışma yarattı. İstasyon Caddesi'ne taşınacak Atatürk fotoğrafları için yapılan çalışmalar sırasında, Valilik konağı önüne gelindiğinde konağın kapısının önündeki resim anıtının yapılacağı yere, resmi polis aracı park edildi ve çalışmalar engellendi. Kanunsuzca engellenen çalışmalara sahip çıkmak için Valilik konağı önünde toplanan halka, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da destek verdi. Konak önünde açıklama yaparak duruma tepki gösteren Kesimoğlu, "Atatürk'ü savunmak suçsa ben bu suçu bilerek işliyorum." dedi. Kesimoğlu'na CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek de destek veren isimler arasında yer aldı.

Kırklareli Belediyesi'nin, tahrip edilen Atatürk fotoğraflarının İstasyon Caddesi'ne taşınması için yaptığı çalışma Valilik emri ile polis tarafından engellendi. Valilik konağı önünde güvenlik zaafiyeti oluşturacağı gerekçesi öne sürülerek engellenen çalışmada Atatürk fotoğrafı ve yanında vatandaşın oturabileceği bankların yer alacağı ifade edildi. Kırklareli'nin en işlek caddesi olan İstasyon Caddesi'nde oturacak vatandaşları tehdit olarak gören Vali Mustafa Yaman, kanunsuz engellemeyi protesto edenlere ya da basına hiçbir açıklama yapmaması da dikkat çekti. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle valilik konağı önünde toplanan vatandaşlar yapılan anlamsız uygumaya şaşırdıklarını ifade etti. Atatürk fotoğrafının üzerinde yer alacağı pano için hazırlanan zemin üzerine çekilen polis aracı "Bu nasıl demokrasi?" sorusunu akıllara getirdi.

"PKK'nın başkanının fotoğrafını koymayacağız"

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın usulsüzce engellediği belediye çalışmasının sonuna kadar arkasında olduklarını ifade eden Başkan Kesimoğlu, "Belediyeye ait olan alana yapılan PKK'nın başkanının fotoğrafını koymayacağız." dedi. Kesimoğlu "Dünden bu yana emniyet görevlileri benimle görüştüler. Söyledikleri şu; bu platform Atatürk resmi ile burada olmasın. Çünkü etrafında oturma grupları da olacak. Yaşlılarımız var, aşağıda oturma gruplarımız var. Gerekçe şu, burada oturan vatandaşımız Vali konağını dikizlermiş. Ben buna şiddetle karşı çıktım. Bu Kırklareli halkına hakarettir dedim." sözleri ile AKP zihniyetinin Atatürk'e karşı tavırlarının Kırklareli'de gözler önünde serildiğini ifade etti. Amaçlarının tepki göstermek olduğunu ifade eden Kesimoğlu, Türk bayraklarıyla kendisine destek olan halka mücadeleye devam mesajını verdi ve "Bu platformu buraya yapıp üzerine de Atatürk'ün fotoğrafını onurla, gururla ve kararlılıkla koyacağımızı ifade ediyorum." diye konuştu. Atatürk'e saldırının cevabının verilmek zorunda olduğunu ifade eden Kesimoğlu "Atatürk'e ve devrimlerine sahip çıkmak suç ise ben bu suçu bilinçli bir şekilde işliyorum" dedi.

Halk Kesimoğlu'nun yanında

Atatürk fotoğrafına karşı hukuksuzca engel olmaya çalışan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'a tepki için alkışlarla oturma eylemi yapan vatandaşlar, sloganlar ve marşlarla tepkisini yükseltti. Trafiğe kapalı alanda, çalışma yapılan zeminin üzerindeki polis aracının etrafında oturan halkı, Başkan Kesimoğlu ve Milletvekili Dibek bir an yalnız bırakmadı. Alan Türk bayraklarıyla donatılıp "Her yer İstasyon her yer direniş!", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz!", "Direne direne kazanacağız!" sloganları atıldı ve Onuncu Yıl Marşı söylendi.

"Bu fotoğraf buraya asılana kadar ben buradayım"

"Ama ne dendi, Cumhurbaşkanlığı seçiminden yani pazar gününden sonra, yeni Türkiye başlayacak. Eğer yeni Türkiye burada %68 oyla İhsanoğlu'na destek oldu diye cezalandırılacaksa, biz bu yeni Türkiye'ye karşıyız." sözleri ile AKP faşizmine Kırklareli'de geçit vermeyeceklerini belirtti. Kesimoğlu'na destek için açıklamaya gelen CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek hukuksuz olan bu engellemeyi "Hukuki boyutuyla da ortada bir ilginçlik var. Orası bir kamu idaresidir. Eylem ve işlemlerde bir yanlış varsa denetime açıktır. Valilik de bir kamu idaresidir. Beldediyenin yapacağı bir işlemi hiç kimse böyle bir şekilde engelleyemez. Engellemek için idari ve adli mahkemeler var. Eğer burada bir yanlış varsa emniyet böyle keyfi olarak gelip bu şekilde engelleyemez." sözleriyle durumu değerlendirdi. Yapılan usulsüz uygulamanın derhal ortadan kaldırılmasını gerektiğini ifade eden Dibek, fotoğrafın konulacağı platformun zemini üzerine park edilen polis aracının derhal kaldırılması gerektiğini vurguladı. Marşlar ve sloganlarla İstasyon Caddesi'nde oturma eylemi yapan kalabalık Atatürk'e, valiye rağmen sahip çıkacağını ifade etti. Gezi ruhuna da destek verildiğini ifade eden Kesimoğlu ve Dibek, halk ile birlikte bu mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# atatürk # polis aracı # kırklareli belediyesi # atatürk fotoğrafı # mehmet siyam kesimoğlu # mustafa yaman