Ukrayna'daki gladyo tertibi

Ukrayna'daki olaylarda meydanı kana bulayan keskin nişancıların Batı yanlısı muhalefetin adamları olduğu ortaya çıktı. Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet bir konuşmasında "Kiev'deki keskin nişancıların eski devlet Başkanı Yanukoviç'le ilgisi olamadığını aksine protestocu gruplarla ilişkili olduğunu" söylüyor. Estonya Dışişleri Bakanı bu konuşmaların doğruluğunu kabul etti.

Ukrayna'da faşist grupların aktif olarak yer aldığı protesto süreci sırasında ortaya çıkan bu görüntüler çok tartışıldı. Eski devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in talimatıyla keskin nişancıların göstericilerin üzerine ateş açıldığı iddia edilmişti.

Olayların karanlık boyutuna ışık tutacak bir telefon konuşması durumun böyle olmadığını söylüyor. Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet ile AB Dışişleri Bakanı Catherine Ashton arasıda geçen görüşmede keskin nişancıların muhalif gruplarla ilişkili olduğunu belirtiliyor.

Estonya Dışişleri Bakanı bu görüşmede keskin nişancıların eski devlet başkanı Yanukoviç ile ilgilisi olmadığını açıkça belirtiyor.

İnternete sızdırılan bu ses kayıtlarınını Estonya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri doğruladı. Bakanlık, bu konuşmanın 26 Şubat'ta yapıldığını açıkladı.

AB Dış İşleri Bakanı Catherine Ashton'un sözcüsü ise "sızan telefon konuşmasıyla ilgili yorum yapmıyoruz" dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki de konuyla ilgili söyleyecek bir şeyi olmadığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# ab # telefon # Gladyo # Ukrayna # estonya