Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni temas

Türkiye ve Mısır arasındaki normalleşme adımlarında dikkat çeken bir görüşme yapıldı. Kahire'den gelen D-8 teşekkürü sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşını telefonla arayarak Ramazan ayını tebrik etti.

Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni temas

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Çavuşoğlu, mevkidaşı Şukri ile ramazan ayıtebrik etme amacıyla görüştü.

Ankara-Kahire hattında yakınlaşma sürüyor. Normalleşen ilişkiler sonrası dikkat çeken bir görüşme oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile telefonda konuştu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Çavuşoğlu, mevkidaşı Şukri ile ramazan ayını tebrik etme amacıyla görüştü.

Daha önce de Türkiye ile diplomatik adımları hızlandıran Mısır'dan Ankara'ya teşekkür mesajı gelmişti. Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, D-8 Teşkilatının dönem başkanlığı sırasında ortaya koyduğu çabalardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmişti. Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, Türkiye ve Mısır yakınlaşmasının önemini Ulusal Kanal'da anlattı.

Mısır ve Türkiye'nin tarihsel bağları bulunuyor. Beşyüz yıllık bağlar günümüzde iki devletin ilişkilerinin dostane şekilde devam etmesine öncülük ediyor. İlişkiler stratejik anlamda da önemli. Doğu Akdeniz'de komşu olan iki ülke arasındaki iyi ilişkiler tüm avantajı Türkiye'ye getirebilir. Uzmanlar da bölgesel ittifakın önemine dikkat çekiyor. Sencer İmer, Türkiye-İran-Mısır üçgeni Orta Doğu'daki istikrar için önemli olduğunu vurguladı.

İmer, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşmesinin ekonomiye de katkı sağlayacağını söyledi.

# türkiye # mısır # Mevlüt Çavuşoğlu # görüşme # çavuşoğlu # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # telefon görüşmesi # tebrik # Samih Şukri # ramazan ayı # Diplomatik kaynak # Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri # türkiye mısır ilişkileri # Türkiye Mısır görüşme