Türk Milleti Atatürk'te birleşti: 10 Kasım'da binlerce yurttaş Anıtkabir'e akın etti

"10 Kasım yas değil mücadele günüdür" diyen Türk Milleti Ata'sına koştu. 7'den 70'e yurdun dört bir yanından Ankara'ya giden yurttaşlar Anıtkabir'i ziyaret etti. İlk tören Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında devlet erkanı tarafından yapıldı. Erdoğan, Türkiye'nin bütünlüğüne kastedilmesine asla izin verilmeyeceğini vurguladı. Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı, Türkiye Gençlik Birliği Ankara İl Başkanlığı ve çok sayıda üniversite topluluğu da Anıtkabir'e yürüdü. Yürüyüşte, Türkiye'ye yönelen tehditlere karşı Atatürk kararlılığıyla mücadele edileceği vurgulandı.

Türk Milleti Atatürk'te birleşti: 10 Kasım'da binlerce yurttaş Anıtkabir'e akın etti

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

83'üncü ölüm yıldönümünde 7'den 70'e Türk milletiAtatürk'te birleşti.

Saat 9'u 5'e geçeyi gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önderliğindeki devlet erkanı Atatürk'ün huzuruna çıktı. Atatürk'ün mozolesi önündeki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Devlet Erkanı töreninin ardından Anıtkabir yurttaşların ziyaretine açıldı. Binlerce yurttaş Anıtkabir’e akın etti.

Ellerine Türk Bayrağı alan Vatan PartisiAnkara İl Başkanlığı da Tandoğan'dan Anıtkabir'e yürüdü. İl Başkanı Deniz Tokgöz, Türkiye'nin karşılaştığı zorluklara karşı Atatürk gibi kararlı olunması gerektiğini söyledi.

VATAN PARTİSİ, TGB VE ÜNİVERSİTE TOPLULUKLARI ANITKABİR'E YÜRÜDÜ

Tandoğan'dan Anıtkabir'e bir yürüyüş de Türkiye Gençlik Birliği Ankara İl Başkanlığı ve çok sayıda üniversite topluluğu yaptı. TGB Ankara İl Başkanı Kayahan Çetin, Türk gençliğinin Atatürk'ün izinde olduğunu ifade etti:

- Atatürk bugün terör örgütünü hendeklere gömen, ABD-İsrail terör koridorunu yaran, Barış Pınarı’nda, Zeytin Dalı’nda savaşan Mehmetçiktir. Atatürk bugün Mavi Vatanımızda nöbet bekleyen, emperyalistlere göz açtırmayan Bahriyelidir. Atatürk bugün fabrikalarımızda ter döken, tarlasını süren, üretime vurulan zincirleri kıran üreticimiz, köylümüz, işçimizdir. Atatürk bugün görev başında, geleceği kurma iradesindeki Türk Gençliği’dir.

# ankara # erdoğan # atatürk # 10 kasım atatürk # 10 kasım # vatan partisi # türkiye gençlik birliği # türk milleti # anıtkabir # devlet erkanı