Erdem Başcı enflasyonla igili sunum yaptı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı enflasyonla ilgili Bakanlar Kurulu'nda sunum yaptı. Başçı, enflasyondaki düşüşün devam etmesi için ihtiyatlı politikalarının sürmesi gerektiğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçıenflasyonla ilgili Bakanlar Kurulu'nda sunum yaptı. Başçı, enflasyondaki düşüşün devam etmesi için ihtiyatlı politikalarının sürmesi gerektiğini söyledi.

Başçı, enflasyonun nasıl düşeceğini açıklayarak, düşüşün devam etmesi için ihtiyatlı politikalarının sürmesi ve gıda arzına ilişkin önlemlerin devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

Sunumunda büyüme oranına da değinen Başçı, düşük büyüme oranlarının Türkiye ekonomisi için zorluklar barındırdığına işaret etti.

Türkiye'de enflasyonun düşüş sürecinde olduğunu belirten Başçı,"Düşen enflasyon döneminde Türkiye'de kişi başı reel gelir artığını kararlı politikalardan taviz verilmemesi gerektiğini söyledii.

Enflasyon beklentilerinin henüz arzulanan düzeylere ulaşmadığını vurgulayan Başçı, Merkez Bankası'nın duruşunun sürdüreceğini dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

# Merkez Bankası # enflasyon # sunum # erdem başçı