ABD'nin elçi adayından S-400 tehdidi

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği Jeff Flake daha göreve başlamadan Türkiye'yi tehdit etti. ABD Senatosunun Dış İlişkiler Konseyi onay toplantısına katılan Flake, S-400'ler için Türkiye'ye CAATSA yaptırımlarının uygulanabileceğini söyledi. Flake'e destek ise Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez'den geldi. Türkiye'de demokrasinin olmadığını iddia eden Menendez, sözde soykırım yalanı üzerinden Türkiye'yi hedef aldı.

ABD'nin elçi adayından S-400 tehdidi

ABD'nin Ankara Büyükelçi Adayı daha atanmadan Türkiye'ye S-400 tehdidi savurdu.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği Jeff Flake, ABD Senatosu Dış İlişkiler Konseyi'nde düzenlenen onay toplantısına katıldı.

Toplantıda kendini tanıtan Flake, S-400 füzeleri üzerinden Türkiye'yi hedef aldı. Rusya'dan aldığı füzeler nedeniyle Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığını hatıraltan Büyükelçi Adayı Flake, CAATSA yaptırımlarının da bu doğrultuda uygulandığını ifade etti.

Flake, Rusya'dan silah alımının devam etmesi halinde de Türkiye'yi yeni yaptırımlarla tehdit etti.

"NATO MÜTTEFİKİNE YAKIŞMIYOR"

Eski Arizona Valisi Flake, ayrıca Türkiye'nin terörle mücadelesini de hedef aldı.

- Erdoğan'ın baskısı bir demokrasiye yakışmıyor ve bir NATO müttefikine yakışmıyor. Demokrasiler gazetecileri hapse atmaz, akademisyenleri yıldırmaz ve din özgürlüğünü ihlal etmez. Kadınlara yönelik şiddeti durdurma taahhütlerinden caymaz ve siyasi muhaliflerini hapse atmaz

ABD'Lİ MENENDEZ'DEN "SOYKIRIM" SUÇLAMASI

Türkiye'ye yönelik bir tehdit de ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez'den geldi. Menendez, S-400 füze savunma sistemlerini satın alma pozisyonunda bir değişiklik olmadıkça Türkiye'ye silah satışına karşı olduğunu söyledi.

Türkiye'yi yeni yaptırımlarla da tehdit eden Menendez, Ermeni Soykırımı yalanı üzerinden Türkiye'yi hedef aldı.. Türkiye'nin demokratik bir ülke olmadığını iddia eden Menendez, ABD'nin 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlağını hatırlattı.

# abd # tehdit # s400 # Jeff Flake # ABD Senatosu # elçi # Dış İlişkiler Konseyi