Amerika'nın S400 telaşı

Amerika S-400'ler konusunda neden bu kadar gergin? Türkiye S-400'lerle birlikte F-35'leri de alınca, hangi gerçekler gün yüzüne çıkacak? Türkiye ve Amerika arasında artan S-400 gerginliğinin arka planını Rus Arsenal Oteçestva Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Dmitriy Drozdenko, ayrıntılarıyla anlattı. İşte Amerikan yapımı F-35'lerin özellikleri...

Amerika'nın Türkiye'ye yaptığı S-400 baskısının altında, F-35'lerle ilgili kritik gerçekler yatıyor.

F-35'ler, Rus yapımı S-400'ler tarafından kolayca tespit edilebiliyor ve teknik olarak yetersiz. Bu kritik bilgiler Rus Arsenal Oteçestva Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Dmitriy Drozdenko tarafından verildi. Drozdenko Sputnik'e konuştu.

Rus Arsenal Oteçestva Dergisi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Dmitriy Drozdenko, F-35'lerin teslimine ilişkin şunları söyledi: “Bu uçaklar Türkiye’ye teslim edilip ortaklaşa test edilmeye başlandığında, Türkler şu soruyu sorabilir: Amerika bu uçakla bizi kandırmış olabilir mi? Yani aniden F-35’in görünmez olmadığı, çok da iyi göründüğü, teknik özelliklerinin kötü olduğu ortaya çıkarsa ne olacak? Bu durumda ABD’den tazminat talep edebilirler ve bu bilgi dışarıya sızarsa, çok maliyetli sözleşmeler feshedilebilir.”

Drozdenko, Amerika ve Türkiye arasındaki krize dikkat çekti. FETÖ elebaşının Türkiye iade edilmediğini de hatırlattı ve bu kapsamda "S-400 anlaşmasının gerçekleşeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Rus yapımı Su-35 ve Su-57'nin özelliklere F-35'lere göre oldukça üstün.

SU-57, F-35'TEN ÜSTÜN

Drozdenko, “Henüz Avustralyalılar test aşamasında F-35’i şikayet etmişti. Testler, önceki nesilden basit savaş uçaklarının bile F-35’i vurduğunu göstermişti. F-35 ve Su-57’in nasıl uçtuklarını kendi gözlerimle gördüm ve Rus uçağının çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Görünmezlik, savaşın ilk saatlerinde önemli. Peki kaplama zarar görünce ve tüm güçler ile araçlar devriye girince ne olacak? Su-57 her açıdan F-35’ten üstün. Hem de daha ucuz” dedi.

# abd # amerika # F-35 # s400 # telaş