HDP'li yöneticiler hakkında 20 yıla kadar hapis istemi

Diyarbakır'da ajanda soruşturmasında HDP'li yöneticilerin 20 yıla kadar hapsi istendi. HDP İl Başkanı Zeyyat Ceylan, Yenişehir İlçe Başkanı Remziye Sızıcı ve 2 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

HDP'li yöneticiler hakkında 20 yıla kadar hapis istemi

Diyarbakır'da ajanda soruşturmasında HDP'li yöneticiler hakkında 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

22 Ekim'de HDP il ve Yenişehir ilçe binasında polis ekiplerince arama yapılmış, çok sayıda örgütsel doküman, dijital malzemeler ele geçirilmişti. Aramada HDP'nin gizli ajandası da bulunmuştu. Ajandada evlat nöbetindeki bazı ailelerin ve çocuklarının isimleri ile etkisiz hale getirilen teröristlerin bilgisi yer alıyordu.

Şüpheliler hakkında 2 ayrı iddianame Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, tutuklu zanlılardan Zeyyat Ceylan ile Hülya Alökmen Uyanık'ın güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen teröristlerin mezarlıktaki defnine

katıldıkları, taziye ziyaretinde bulundukları belirtildi.

Ayrıca, terör örgütü propagandasına dönüşen birçok eylem ve etkinliklerde yer aldıklarının belirlendiği kaydedildi. İddianamede, "Şüphelilerin, terör örgütü PKK'nın hiyerarşik gücünün emri altında hareket ettiği ve bu kapsamda suç işlediği anlaşılmıştır" ifadesine yer verildi.

HDP İl Başkanı Zeyyat Ceylan, Yenişehir İlçe Başkanı Remziye Sızıcı ile 2 partili hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 8 buçuk yıl ile 20 yıl arasında hapis cezası isteniyor

ulusal.com.tr

# diyarbakır # hdp # yenişehir # Remziye Sızıcı # terör örgütü propagandası yapmak # Zeyyat Ceylan