Kanal D, CNN Türk, Hürriyet ve Posta'nın satışında son dakika gelişmesi

Doğan Şirketler Grubu Holding şirketinden, doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklar hisse satışı hakkında Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yapıldı. Demirören Holding ile görüşmelere başlandığı belirtildi. Öte yandan, açıklamada, "Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. ("Yaysat"), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. ("Kanal D" TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. ("CNN Türk" TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş. ("D Smart")" isimleri yer aldı

Kanal D, CNN Türk, Hürriyet ve Posta'nın satışında son dakika gelişmesi

Doğan Şirketler Grubu Holding, satış ve devir konusunda Demirören Holding AŞ ile görüşmelere başladı.

Doğan Holding medya şirketlerinin satışı için görüşmelere başladığını duyurdu.

KAP'a yapılan açıklamada, satış görüşmelerinin 890 milyon dolar "hisse değeri" üzerinden yapıldığı belirtildi.

Satış için görüşmeler devam ediyor.

Doğan Holding medya şirketleri arasında, Posta, Fanatik, Doğan Haber Ajansı AŞ, Kanal D, CNN Türk, Hürriyet gibi yayın kuruluşları bulunuyor.

İşte Doğan Şirketler Grubu Holding şirketinden satışla ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama:

"Şirketimiz'in aralarında Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. ("Yaysat"), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. ("Kanal D" TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. ("CNN Türk" TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş. ("D Smart")'nin de bulunduğu, yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.100.000.000$ (Birmilyaryüzmilyon Amerikan Doları) "işletme değeri"nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000$ (Sekizyüzdoksanmilyon Amerikan Doları) "hisse değeri" üzerinden, Demirören Holding A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır.

Konuya ilişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat kapsamında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır."

ulusal.com.tr

# kanal d # hürriyet # cnn türk # Posta # Doğan # demirören