Lice'de 1 asker şehit oldu, 4 terörist ölü ele geçirildi - Diyarbakır haberleri

Diyarbakır'ın Lice kırsalında süren operasyonlarda 10 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 1 askerimiz şehit oldu. 7 binden fazla güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonda çok sayıda silah ve esrar maddesi de ele geçirildi

Lice'de 1 asker şehit oldu, 4 terörist ölü ele geçirildi - Diyarbakır haberleri

Diyarbakır'ın Lice kırsalı ve Bingöl'ün Genç ilçesinde süren operasyonlarla ilgili valilik açıklama yaptı.

Olumsuz hava şartlarına rağmen önemli başarılar kazanılıyor. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı yönetiminde sürdürülen operasyonlarda,10 PKK'lı etkisiz hale getirildi. 1 Uzman çavuş şehit oldu.

Aralarında "yeşil kategori" listesinde aranan Erhan Siser kod adlı Edip Yetüt de bulunuyor.

Aramalarda 2 M-16, 6 kalaşnikof, bir dragunov keskin nişancı tüfeği, bir biksi makineli tüfek, 23 şarjör, 120 fişek, 7 el bombası ve bir tabanca ele geçirildi. Ayrıca bombalı saldırılarda kullanılacak bir araç da imha edildi.

PKK'nın finansal kaynaklarını kurutmak içinde özel önlemler alınıyor. 872 kilogramı toz, 514 kilogramı da kubar olmak üzere bin 386 kilogram esrar madesine el kondu.

Dergan mezrasında ise teröristler tarafından yasa dışı olarak oluşturulan park bölgesinde toprağa gömülü 6 bidon içerisinde yaklaşık 650 kilogram muhtelif yiyecek bulundu.

Yurt dışında da PKK'ya operasyonlar sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları Irak'ın Kuzeyi'ndeki Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerine hava harekatı düzenledi. Bölgede PKK'ya ait tespit edilen sığınak, barınak ve silah mevzileri ateş altına alınarak imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # lice # 1 asker şehit