Anastasiadis, Enosis kararını "hata" olduğunu söyledi

Kıbrıs Rum Kesimi liderinden önemli bir itiraf geldi. Anastasiadis, Güney Kıbrıs meclisinin aldığı, Kıbrıs barış görüşmelerinin askıya alınmasına neden olan Enosis kararını "hata" olduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos AnastasiadisEnosis kararının hatalı olduğunu itiraf etti. Kıbrıs görüşmelerinin askıya alınmasının nedeni olan Yunanistan'ın Kıbrıs'ı ilhakı anlamına gelen "Enosis" referandumunun okullarda kutlanması kararı Türk tarafının büyük tepkisiyle karşılanmıştı.

Güney Kıbrıs'ın aldığı bu kararı "hata olarak niteleyen Anastasiadis, Türk tarafının bu hatayı görüşmelerden çekilme bahanesi olarak kullandığını iddia etti.

Görüşmelerin askıya alınmasının asıl nedeninin Türkiye'deki referandum olduğunu söyleyen Anastasiadis, "Ankara'nın gerek ordunun Kıbrıs'taki varlığı, gerekse KKTC'nin ekonomik bağımlılığı yoluyla yarattığı baskının üzücü olduğunu söylemeliyim" dedi.

Rum Kesimi lideri, bu hamlenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın amaçlarına hizmet edebilmesi için Türkiye'nin iç cephesini güçlendirmeye yönelik olduğunu da iddia etti.

Anastasiadis, "Mustafa Akıncı görüşmeleri referandum bitimine kadar ertelemeyi talep etse bu daha dürüst bir hareket olurdu" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# güney kıbrıs # Anastasiadis # Enosis