22. Sadri Alışık Ödülleri

22'nci "Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri" sahiplerini buldu. Türk tiyatro ve sinemasının en uzun soluklu ödül töreni Mustafa Kemal Kültür Merkezi Attila İlhan Salonu'nda yapıldı.

Sadri AlışıkTiyatro ve SinemaOyuncu Ödülleri’nin 22’ncisi gerçekleşti. Her yıl olduğu gibi bu yılda Mustafa Kemal Kültür Merkezi Attila İlhan Salonu'nda yapıldı. Gecenin sunuculuğunu Yekta Kopan yaptı.

Sinema ödüllerinin "Dram" kategorisinde "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü" Şenay Gürler'in, "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü" ise Caner Cindoruk'un oldu. "Komedi" kategorisinde ise "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" Şebnem Bozoklu, "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" Zafer Algöz'e ödülünü Cem Yılmaz verdi.

Tiyatro'da Başak Kıvılcım Ertanoğlu "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu", Celal Kadri Kınoğlu "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödüllerini aldı. "Komedi, Kara Komedi ve Müzikal" dalında "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülü Tilbe Saran, "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülü Yılmaz Sütçü'nün oldu.

"Tiyatro" dalında "Onur Ödülü" Gülriz Sururi'ye, "Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü" Berker Güven ve Yağmur Anaz'a verildi.

Gecede Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık'ta kısa bir konuşma yaptı.

Törenin en anlamlı ödüllerinden biri olan "Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü" Celile Toyon layık görüldü.

Oyuncu Mert Fırat, piyano eşliğinde seslendirdiği “Sensiz Saadet Neymiş” adlı şarkıyla büyük beğeni topladı.

ulusalkanal.com.tr

# ödül # tiyatro # sinema # oyun # oyuncu # Sadri Alışık # türk tiyatrosu