Türkiye'nin vergi rekortmeni Semahat Sevim Arsel oldu

Maliye Bakanlığı 2015 vergi rekortmenlerini açıkladı. Kurumlarda en çok vergiyi Merkez Bankası ödedi. Kişilerde ise birinci sırada Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç’un kızı Semahat Sevim Arsel yer aldı. İstanbul’dan toplanan vergi, Türkiye geneli toplanan verginin neredeyse yarısını oluşturdu.

Türkiye'nin vergi rekortmeni Semahat Sevim Arsel oldu

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2015 yılının vergi rekortmenlerini açıkladı.

Kurum ve Kuruluşlar arasında en çok vergiyi 2 milyar 350 milyon 350 bin lira ile Merkez Bankası ödedi. Merkez Bankasını sırasıyla Ziraat Bankası, Akbank, Türkiye Garanti Bankası ve Turkcell İletişim Hizmetleri takip etti.

Kişilerde ise en çok vergiyi 45 milyon lira ile Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç’un kızı Semahat Sevim Arsel ödedi. Arsel’i sırasıyla Rahmi Koç, Şarik Tara, Suna Kıraç ve Ocak ayında hayatını kaybeden Mustafa Koç takip etti.

Gösteri dünyasının bazı ünlüleri de listeye girmeyi başardı. Acun Ilıcalı en çok vergi ödeyen ünlü oldu. Ilıcalı’yı Cem Yılmaz takip etti.

En çok verginin toplandığı illerde ise birinci sırayı İstanbul aldı. Türkiye’de toplanan vergilerin yüzde 49,88 İstanbul’da toplanırken bu ili yüzde 8,98 ile Ankara izliyor.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # vergi rekortmeni