Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan 'İncirlik Üssü' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İncirlik Üssü'nün Amerika'ya kapatılması tartışmasını değerlendirdi. Çavuşoğlu, "Biz işin bu noktaya gelmesini arzu etmeyiz ama ABD’ninde bunun gereğini yapması lazım ve terör örgütüne destek vermemesi lazım" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan 'İncirlik Üssü' açıklaması

Antalya'da Birleşmiş Milletler ortaklığıyla yapılan En Az Gelişmiş Ülkeler Zirve toplantısına katılan Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, Washington’un, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye verdiği destek nedeniyle gündeme gelen, "İncirlik Üssü’nün ABD Güçlerine kapatılması" konusunu değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz işin bu noktaya gelmesini arzu etmeyiz doğrusu. Ama ABD’ninde bunun gereğini yapması lazım ve terör örgütüne destek vermemesi lazım" dedi.

Cerablus operasyonuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, Suriye Demokratik Güçleri ile PYD’nin ayrıştırılmasından sonra, Arap Güçleri’nden oluşan grupların Cerablus’a girebileceğini söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye’nin, ABD’nin hatta Fransa, İngiltere, Almanya gibi müttefiklerin de özel güçleri bunlara destek versin" dedi.

Çavuşoğlu, Türk ve Amerikalı özel kuvvetlerinin birleşmesi durumunda Cerablus tarafından güçlü bir cephe açılabileceğini ve Mümbiç Cebi'nin temizlenerek kapatılacağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# incirlik üssü # Dışişleri Bakanı # Mevlüt Çavuşoğlu