Yüzüklerin Efendisi yazarının oğlu Christopher Tolkien 95 yaşında hayatını kaybetti

Babasının eseri Yüzüklerin Efendisi'nin haritalarını çizen ve babasının eserlerini düzenleyen Tolkien dün hayatını kaybetti.

Yüzüklerin Efendisi yazarının oğlu Christopher Tolkien 95 yaşında hayatını kaybetti

Christopher Tolkien yaşamının büyük bir kısmını, fantastik kurgu romanları yazan ve Yüzüklerin Efendisi’nin yaratıcısı olan babası J.R.R. Tolkien’in yazdıklarını düzenleyerek geçirdi.

CHRISTOPHER TOLKIEN KİMDİR?

Christopher Reuel Tolkien, 21 Kasım 1924 yılında İngiltere’de Leeds şehrinde dünyaya geldi. Yüzüklerin Efendisi yazarı J. R. R. Tolkien’in en küçük oğludur.

Babasının ölümünden sonra yayımlanan eserlerinin yayım yönetmenliğini yaptı. Babasının yazdıklarını düzenleyerek Hurin'in Çocukları adlı kitabı da edebiyat dünyasına kazandırmıştır.

Kendisi de ödüllü bir yazardır. 20’den fazla kitabın editörlüğünü üstlendi ve edebiyat alanında akademik çalışmalar yapıp dersler verdi.

Babasının eseri Yüzüklerin Efendisi'nin haritalarını bizzat çizmiş ve C. J. R. T. şeklinde imzalamıştır. J harfi John’un kısaltmasıdır. John, yazarın vaftiz adıdır, Christopher Tolkien bu ismi günlük hayatta kullanmamıştır.

16 Ocak 2020 yılında 95 yaşında Fransa'da hayatını kaybetti.

ulusal.com.tr

# yüzüklerin efendisi