HDP hüsrana uğradı

Barajı kıl payı geçen HDP, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki seçmenden de beklediği desteği alamadı. HDP'nin yüzde 10'un üzerinde oy kaybettiği iller de yine bu iki bölgeden oldu. PKK'nın "özerklik" ilan ettiği il ve ilçelerde de HDP'nin oy kaybı ciddi boyutlarda.

HDP hüsrana uğradı

PKK'nın hendekler kazıp özerklik ilan ettiği il ve ilçeler HDP'yi hüsrana uğrattı.

1 Kasım sonuçları Türkiye genelinde olduğu kadar Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadoluda da HDP'nin geriledeğini gösterdi. HDP bu bölgelerdeki bazı illerde yüzde 10'un üzerinde oy kaydı yaşadı. Bingöl, Bitlis ve Ağrı'da yüzde 11 düşüş yaşayan HDP Muş'ta da oylarını yüzde 10 geriletti.

Dikkatler PKK'nın özerklik ilan ettiği il ve ilçelerdeydi. Ancak PKK-KCK'nın "devletin yasalarını tanıyoruz" diyerek sözde yönetimlerini kurduğu merkezlerde de HDP ciddi bir hasar aldı.

HDP, Halk meclisleri adı altında özerklik ilan edilen Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yüzde 8, Van'ın Edremit ilçesinde yüzde 8.9, İpekyolu ilçesinde de yüzde 10 oy kaybetti. Hakkari Yüksekova, Muş'un Varto ve Bulanık ilçeleri ile Şırnak Silopi ve Mardin Nusaybin HDP'nin oy kaybettiği merkezler arasında yer aldı.

HDP'nin iddialı olduğu illerde de sonuç değişmedi. Diyarbakır'da oylarını yüzde 7 oranında düşüren HDP, Van'da da yüzde 10'luk bir düşüş yaşadı. Ayrıca Hakkari'de yüzde 4, Mardin ve Batman'da yüzde 5, Şırnak'ta yüzde 1 geriledi.

ulusalkanal.com.tr

# 1 kasım seçimleri # hdp # 1 kasım seçim sonuçları