Çevrim içi müsilaj çalıştayı yapıldı: Marmara için vakit azalıyor

Marmara'nın nefesini kesen deniz salyası sorununun çözümü için çalıştay yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Belediyeler Birliği , yerel yönetimler ve bilim insanları yol haritası için bir araya geldi. Çalıştayda denizin foseptik gibi kullanıldığı bunu engellemek için de özellikle sanayi fabrikalarının denetlenmesi gerektiği vurgulandı.

Çevrim içi müsilaj çalıştayı yapıldı: Marmara için vakit azalıyor

Tehdit gün geçtikçe artıyor. Marmara Denizinin yüzeyini kaplayan deniz salyası denizin altındaki canlıların ise nefesini kesiyor.

Sorunun çözümü için harekete geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Belediyeler Birliği , yerel yönetimler, üniversiteler, meslek odalarının katılımıyla çevrim içi çalıştay yapıldı.

Müsilaj sorununun giderilmesi için tüm paydaşların el birliğiyle her türlü sorumluluğu üstlenmesi gerektiği vurgulandı.

MARMARA İÇİN VAKİT AZALIYOR

Marmara'nın bir foseptik gibi kullanıldığı sadece ön arıtmadan geçen atık suyun açık denize derin deşarjlarla boşaltıldığı belirtildi. Özellikle sanayi üretimi yapan fabrikaların denetlenmesi gerektiği ifade edildi.

Bilim insanları tarafından 6 Haziran Pazar günü "Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı" kamuoyuyla paylaşılacak.

# Müsilaj # deniz salyası # kirlilik # foseptik # çevre ve şehircilik bakanlığı # Marmara Denizi müsilaj # müsilaj kirlilik # marmara denizi müsilaj sorunu # Marmara Belediyeler Birliği # müsilaj deniz salyası # Marmara Denizi kirlilik # Marmara kirlilik # müsilaj nedir # marmara deniz salyası # müsilaj çalıştayı # Marmara müsilaj # müsilaj sorunu # Marmara Denizi deniz salyası müsilaj