Akıncı Üssü davasında gerginlik

FETÖ'cülerin darbe girişiminde karargâh olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki olaylara ilişkin açılan davanın 3'üncü celsesi gergin sürdü. Mağdur avukatlarından Emrullah Beytar, sanık Hakan Çiçek'in kendisini Fethullah Gülen'in kitaplarından alıntılar yaparak savunduğunu söyledi. Bunun üzerine sanık Çiçek'in, Gülen'in kitaplarını okuduğu iddiasıyla avukat Beytar'ın FETÖ'cü olduğunu ileri sürmesi salonda bir anda tansiyonu yükseltti.

Tansiyon yükseldi, su şişeleri fırlatıldı, sanık ile mağdur aileler arasında tartışma yaşandı.

Davanın 3'üncü duruşması FETÖ'nün sivil imamlarından olduğu belirtilen Hakan Çiçek'in savunmasıyla başladı.

Mağdur avukatlarından Emrullah Beytar'ın sanığa yönelttiği sorular mahkeme salonunda gerginliğe yol açtı. Beytar, sanık Hakan Çiçek'in Fethullah Gülen'in kitaplarını okumadığını iddia ettiğini ancak kendisini Gülen'in kitaplarından alıntılar yaparak savunduğunu söyledi.

Bunun üzerine sanık Çiçek'in, mahkeme başkanına dönerek, "Ben bu avukattan şikayetçiyim. Gülen'in kitaplarını okumuş, FETÖ'cü bu" demesi bir anda tansiyonun yükselmesine neden oldu. Sanık, bu sözlerine karşılık kendi avukatlarından alkış alırken, mağdur aileler su şişesi fırlatarak sanığa tepki gösterdi.

Darbe planlarını Gülen'e götürmek ve Akıncı Üssü'nden darbeyi yönetmekle suçlanan Hakan Çiçek'in FETÖ'nün üst düzey yöneticileriyle yaptığı telefon görüşmelerinin HTS kayıtları iddianamede yer alıyor. Çiçek hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini ve bütün suçlardan beraatını istedi.

Çiçek savunmasında dikkat çeken de ifadeler kullandı. FETÖ'nün TSK imamı firari sanık Adil Öksüz için "Kaçak", Bank Asya için "Allah'ın belası banka", 17/25 Aralık olaylarına "Darbe" diye hitap etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da FETÖ'ye karşı "tek mücadele eden kişi" olarak tarif etti.

Duruşma çapraz sorgunun ardından yine FETÖ'nün sivil imamlarından Nurettin Oruç'un savunmasıyla devam etti. Sanık Oruç'un darbe günü Akıncı Üssü'nde 143'üncü Filo Koridorlarında görüntüleri bulunuyor.

HABER: GÜRKAN DEMİR - KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr

# akıncı # dava # gerginlik # Üssü