Yüz yüze eğitime 'vaka' arası

Okullarda bazı sınıflar Kovid-19 vakası veya temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara veriliyor. Bazı okullarda kalabalık sınıf mevcutları olduğu iddia edildi. Ankara ve Manisa’daki bazı okullarda sınıf mevcudunun 45'i bulduğu öne sürüldü.

Yüz yüze eğitime 'vaka' arası

Yüz yüze eğitimin başlamasının üstünden 1 hafta geçerken bazı sınıfların çok kalabalık olduğu öğrenildi. Sınıflarda Kovid-19 vakaları çıkmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 200 civarında sınıfta vaka veya temas nedeniyle yüz yüze eğitime 14 gün ara verildiğini açıklamıştı. Bir sınıfta 10 gün içinde iki vaka çıktığı veya temaslı olduğu tespit edildiği takdirde uzaktan eğitime geçiliyor.

Sınıf mevcutlarının yüksekliği nedeniyle 200 civarı okulda ikili eğitime geçilse de bazı okullarda mevcutların yüksek olduğu öğrenildi. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgiye göre Ankara ve Manisa’daki 5 okulda bazı sınıfların mevcutlarının 35’in üstünde olduğu iddia edildi.

Ankara'da Sincan Yavuz Sultan Selim İlkokulu'ndaki bir sınıfta 45 kişi, Yenimahalle Mehmet Akif İnan Ortaokulu'nda bir sınıfta 36 kişi bulunuyor. Keçiören Kalaba Lisesi'nde bir sınıfın mevcudunun ise 40 kişi olduğu bilgisi verildi.

Öğrencilerin ikili sıralarda oturması okullarda sosyal mesafeye uyulmasını zorlaştırıyor. Manisa'da bulunan bazı sınıflarda da mevcutların 40 üstünde olduğu öne sürüldü. Turgutlu Senem Aka Anadolu Lisesi'nde bir sınıfta 43 kişi, Turgutlu Arif Canpoyraz İlkokulu'nda ise bir sınıfta 40 kişi bulunuyor.

Eğitimciler ise çözüm önerileri sundu. Eğitimcilere göre sınıf mevcutları düşürülemeyen okullarda ikili eğitime geçilmeli. Öğretmen ve derslik sayısı arttırılmalı.

# koronavirüs # ilkokul # eğitim # karantina # lise # çözüm # yüz yüze eğitim # Mahmut Özer # covid # covid 19 # covid 19 aşı # yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak # yüz yüze eğitim açıklaması # eğitimci # eğitim bakanı # yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor # Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer # meb mahmut özer