FETÖ okulunun genel müdürü Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Fethullahçı Terör Örgütü’nün yurt içindeki kaçak mensupları, bayram tatilinden faydalanıp ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Sınırında görev yapan hudut birlikleri, Yunanistan’a geçmeye çalışan 3 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan isimlerin FETÖ okullarında genel müdürlük yapan Salih G. ile kararname ile öğretmenlikten atılan eşi Hacer G. olduğu tespit edildi.

FETÖ okulunun genel müdürü Yunanistan'a kaçarken yakalandı

FETÖokulları müdürü Yunanistan’a kaçmaya çalışırken hudutta görev yapan Mehmetçikler tarafından yakalandı. Olay Edirne’nin Meriç hudut sınırında yaşandı.

Fethullahçı Terör Örgütü mensupları bayram tatili telaşından faydalanıp yurt dışında kaçma peşinde. Ancak güvenlik güçleri bayramda da görevinin başında.

FETÖ’nün Eskişehir’deki okullarının birinde genel müdürlük yapan Salih G. Eşi ile birlikte Yunanisyan’a kaçmaya çalışırken yakalandı.

Salih G. Kaçaktı ve aranan FETÖ şüphelileri arasındaydı. Eşi Hacer G. De aynı okulda öğretmendi, FETÖ tasfiyeleri sırasında Kanun Hükmünde Kararname ile öğretmenlikten atılmıştı. Dün Meriç sınırında kıskıvrak yakalandılar.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı "hudut kartalları" Meriç ilçesindeki sınırda askeri yasak bölgede devreye görevi icra ederken yasadışı yollardan Yunanistan’a geçmeye çalışan iki kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin FETÖ’nün okullarında genel müdürlük yapan Salih G. ile öğretmenlikten atılan eşi Hacer G. olduğu belirlendi. Salih ve Hacer G.’nin FETÖ’nün şifreli haberleşme programı olan ByLock kullanıcı olduğu belirtildi.

Hudut birlikleri bir diğer FETÖ şüphelisini de Bosnaköy yakınlarındaki askeri yasak bölgede yakaladı. Haydar K. adlı şüpheli Mehmetçiğin sınır devriyesi görevinde tespit edildi. Haydar K.’nin de FETÖ ile bağlantılı bir şirketin çalışanı olduğu bilgisi verildi.

Üç FETÖ şüphelisinin güvenlik birimlerindeki işlemleri sürüyor.

ulusal.com.tr

# fetö # yunanistan # okul # firar # genel müdür