Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn istifa etti

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn istifa etti. FETÖ lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini savunan Flynn, Rusya ile de olumlu ilişkileriyle tanınıyordu. Moskova istifayı üzüntüyle karşıladığını duyurdu, "Ya Trump köşeye sıkıştırıldı ya da yönetime Rusya karşıtı duygular bulaştı" yorumu yapıldı.

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn istifa etti

Beyaz Saray’ın Rusya ile yakınlaşmayı savunan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynnistifa etti.

Emekli Korgeneral Flynn'in, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Ivanovich ile yaptığı telefon görüşmesine dair iddialar yüzünden istifa ettiği öğrenildi.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, Fylnn’ın istifa mektubunda, Rus büyükelçisi ile yaptığı görüşmede hatalı davrandığını kabul ettiği ve bunun için özür dilediği belirtildi.

Tartışmaların odağındaki Rusya'dan ise istifaya ilişkin tepki gecikmedi.

Rusya Federasyonu Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, istifayı “Ya Trump köşeye sıkıştırıldı ya da yönetime Rusya karşıtı duygular bulaştı" sözleriyle yorumladı.

Türkiye için de kritik bir isim olan Fylnn, yazdığı bir makalede, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini savunmuştu.

Türkiye’ye destek olunması gerektiğini belirten Flynn, “ABD’nin Gülen’e sığınak olmaması gerektiğini” vurgulamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# trump # istifa # Beyaz Saray # Michael Flynn