Satürn'ün uydusunda okyanus bulundu

Satürn gezegeninin altıncı büyük uydusunda, buz yüzeyinin altında tüm küreyi kaplayan bir okyanus olduğuna dair yeni deliller ortaya çıktı. Buz kaplı yüzeyin altındaki okyanus derinliğinin 10 kilometreyi aştığını belirtiliyor.

Satürn'ün uydusunda okyanus bulundu

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin Cassiniuzay aracı, Satürn gezegeninin altıncı büyük uydusu Enceladus ile ilgili önemli bir duruma ulaştı. Nasa, buz yüzeyinin altında tüm küreyi kaplayan bir okyanus olduğuna dair yeni deliller buldu.

Söz konusu sonuca, yedi yıl süren incelemelerin ardından ulaşıldı.

ABD’deki bilim dergisi Icarus’ta yayınlanan son araştırma sonuçlarına göre, jeolojik olarak aktif durumdaki Enceladus’un yüzeyinin altındaki büyük akıcı su kütlesi, bilinmeyen deniz canlılarına ev sahipliği de yapıyor olabilir.

Yaklaşık 500 kilometre çapındaki Enceladus’un yer çekimi özelliklerini inceleyen gök bilimciler, buz kaplı yüzeyin 30 -40 kilometre altındaki okyanusun derinliğinin 10 kilometreyi aştığını belirtiyor. Gizli okyanusun, Güneş Sistemi’nde mikrobiyal hayata en uygun bölgelerden birisi olduğu kaydediliyor.

ulusalkanal.com.tr

# uzay # saturn # Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi # uzayda yaşam var mı