ABD'li savcı Bharara 2 Türk vatandaşının peşinde

FBI ajanlarıyla işbirliği yapan Rıza Sarraf üzerinden Türkiye'ye yöneltilecek suçlamaların ayrıntıları da netleşmeye başladı. ABD'li savcının elinde hükümeti sıkıntıya sokacak çok sayıda belgenin olduğu belirtiliyor. Bu arada soruşturma savcısının iki Türk'ün daha peşinde olduğu iddia edildi.

ABD'li savcı Bharara 2 Türk vatandaşının peşinde

İran asıllı Rıza Sarraf'ın verdiği bilgiler ve belgeler üzerinden Türkiye’ye yapılacak suçlamalar netleşmeye başladı.

Sarraf'ın İran’ın petrol satışını yasallaştırmak ve gelirini İran’a aktarmak için devletin üst kademelerindeki isimlere milyarlarca dolar komisyon verdiğini söylediği öne sürüldü.

İddialara göre, yapılan işten elde edilen gelirin bir kısmı Türkiye üzerinden Suriye’de Esad yönetimine karşı silahlı mücadele yürüten örgütlere silah alımında kullanıldı.

Sarraf üzerinden yürütülecek soruşturmada Türkiye’yi sıkıntıya sokacak bir başka konu da uluslararası kredilendirme sistemini manipüle etme iddiası oldu. Bütün detaylara ulaşan FBI ve soruşturma savcısının çok sayıda belgeye ulaştığı belirtiliyor.

Türkiye’nin cari açığının yapılan manipülasyonlarla düşük gösterildiği, bu yolla uluslararası kredi kuruluşlarını kandırma suçu işlendiği vurgulanıyor. Bu konuda yürütülecek soruşturmanın Türkiye’de çok sayıda kurumun ve kişinin başını belaya sokabileceği belirtiliyor.

Sarraf, Türkiye'de tutuklanıp serbest kaldıktan sonra çıktığı bir televizyon programında "cari açığın yüzde 15’ini ben kapattım" demişti.

Öte yandan Sarraf'ı tutuklatan savcının 2 Türk vatandaşının daha peşinde olduğu belirtildi. Bu iki ismin İran'a uranyum zenginleştirmede kullanılan karbon fiber satmaya çalışan Murat Taşkıran ile ABD'deki bankalardan aldığı kredilerde usulsüzlük yaptığı belirtilen Hasan Besneli olduğu öne sürüldü.. ABD, şimdi bu bu iki ismin peşinde.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # türk # rıza sarraf # bharara