Maduro'dan darbe açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri’nin Venezuela’ya yönelik darbe planları bir kez daha hüsrana uğradı. Paralı askerlerden oluşan 13 kişilik bir grup, deniz yoluyla ülkeye sızmaya çalışırken yakalandı. Venezulla Devlet Başkanı Maduro, yakalananlardan ikisinin Amerikan vatandaşı olduğunu açıkladı ve görüntülerini paylaştı. Darbe girişiminin ardından tanıdık bir isim çıktı… Amerikan güvenlik şirketi Silvercorp…

Maduro'dan darbe açıklaması

Venezuela’da deniz yoluyla ülkeye sızmaya çalışan ağır silahlı 13 kişi yakalandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bu kişilerin silahlı eylem ve darbe girişimi için ABD’nin Kolombiya topraklarında eğittiği paralı askerler olduklarını açıkladı.

Yakalananlar arasında iki Amerikan vatandaşının bulunduğunu da belirten Maduro, bu kişilerin görüntüsünü paylaştı.

Maduro, Amerikalılardan birini daha önce ABD Başkanı Donald Trump'ın güvenlik biriminde çalıştığını iddia etti; “ramboculuk oynarken yakalandılar” dedi.

Nicolas Maduro, Sızma girişimini, ABD'nin 1961 yılında Küba devriminin lideri Fidel Castro'yu devirmek için tertiplediği başarısız Domuzlar Körfezi Çıkarmasına benzetti. Asıl hedefin Venezuella Devlet Başkanını öldürmek olduğunu vurguladı.

Maduro ayrıca, girişimin ardında Amerikan SilverCorp şirketi olduğunu belirtti.

Florida merkezli şirket de açıklamaları doğruladı. İki Amerikalının kimliklerini teyit eden Silvercorp CEO’su Jordan Goudreau, ikilinin, 'Gideon' adı verilen sızma operasyonu için oluşturulan 60 kişilik gücün parçası olduklarını söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, kısa süre önceki açıklamalarında, Beyaz Saray tarafından ülkesine karşı savaş planı hazırlandığını vurgulamıştı. Maduro’ya göre bu planın aşamaları ülkeye silah ve paralı askerler sokarak terör eylemleri düzenlemek, ülkedeki şiddet olaylarını tırmandırmak ve yaratılan istikrarsızlık ortamından faydalanarak darbe teşebbüsünde bulunmak…

ulusal.com.tr

# abd # Venezuela # maduro # darbe