Kıbrıs Milli Koordinasyon Komitesi'nden başsağlığı mesajı

Kıbrıs Milli Koordinasyon Komitesi, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Kıbrıs Milli Koordinasyon Komitesi'nden başsağlığı mesajı

Kıbrıs Milli Koordinasyon Komitesi, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Komitenin mesajında şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Cumhuriyetimizin 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Bayrak ve vatan gerçek devlet adamlarının elinde yücelir, kutsallaşır. TÜRK için bu duygular kutsaldır!.. Devlet adamı olmak, olabilmek kolay değildir ve her babayiğidin de harcı değildir...

Devlet adamı, mensubiyeti ile gurur duyduğu milletin onurunu yükselten yüce devletin adamı olur. Çok şükür “Kutsal Türk Devleti” bir takım olumsuzluklara rağmen ülke çıkarlarını gözeten bu anlayışta devlet adamlarına daima sahip olabilmiştir. Ve bu ülke, bu güne kadar siyasi görüşleri farklı olmasına rağmen bu beceriyi gösterebilmiş devlet adamları sayesinde, bu anlayışla ayakta durmasını bilmiştir. 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman DEMİREL; Türk tarihinde bu kutsallığın devamı için gayret sarf eden, görevlerini ifa eden nadir devlet adamları arasında yerini almıştır.

Kıbrıs TÜRK Direnişinin, varlık mücadelesinin daima destekçisi ve KKTC’nin temeline katılan harçta büyük payı olan 9.Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman DEMİREL; dengeli ve taviz vermeyen dış politikası ile Kıbrıs Milli Türk Direnişine, mücadelesine sonuna kadar destek vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine bağlı oluşturulan Türk Dış politikasını; bilhassa Kıbrıs Türkünün haklı mücadelesini kendisinden önceki siyasi görüşleri farklı olsa bile devlet adamı sorumluluğu içinde taviz vermeden götürmüş liderlerin mücadelesini sürdürmüştür.

Kasım 1967'de Kıbrıs’ın Geçitkale ve Boğaziçi mevkiindeki Rumların katliam yapması üzerine kararlılıkla tavır almış; Türk jetlerini adaya göndermiş, Türk ordusunu Trakya’da ve Ege'de teyakkuza sokmuş, karartma uygulamış, Mersin limanına eldeki bütün imkânsızlıklara rağmen çıkartma yapabilmek amacıyla şilep, koster vb deniz ulaşım araçlarını yığmış, Kıbrıs’a müdahale kararlılığını göstermiştir. Bu kararlılık sayesinde katliam durdurulmuş uluslararası güçler devreye girmiş katliam ve Enosis amacıyla Kıbrıs’a gizlice giren Yunan tümeni ile Grivas adadan çekilmiştir.

Fikri takibe önem veren Rahmetli Cumhurbaşkanımız 1967 de yaşanan bu krizdeki eksiklikleri gidermek amacıyla çıkartma gemileri hazırlatılması kararını

sessizce uygulamaya sokmuş 1974 Mutlu Barış harekâtına giden yolun taşlarını döşemiştir. Tenkide açık, kızmayan, sinirlenmeyen, sinirlerini frenleyebilen, hoşgörülü, sabırlı, irade sahibi, mantıklı ve esprili cevapları ile kitleleri etkileyip toplumu kucaklamasını bilen “Devlet-i ebed müddet” ve Cumhuriyet ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bir devlet adamı idi. Vefalı, hatırşinas ve nazik bir kişiliğin yanı sıra fikri takibe önem verirdi. Adı ile müsemma kadife eldiven giymiş bir DEMİREL’di. TÜRK’ün haklı KIBRIS Davasını ve Rahmetli Lider DENKTAŞ’ı bir gün olsun yalnız ve desteksiz bırakmadı. Siyasetin ayak oyunları ile arkadan vurmadı. Bu gün aramızdan böyle bir devlet adamının ayrılışının üzüntüsünü yaşıyoruz.

Sayın DEMİREL’in vefatı ile, Türk politikası saygın, dürüst, tutarlı, kibar, milli, inatçı denilebilecek kadar azimli bir politika ustasını, büyük bir devlet adamını kaybetti.

Sayın DEMİREL onurlu, cesur, dürüst bir dış politika yürüten; ülkenin onuruna sahip çıkan yeri doldurulamaz bir başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak daima milletin ve sevenlerinin

kalbinde yaşayacaktır. Anavatan Türk’ü kadar, mukavemetçi, mücahit KKTC Türk’ü de Sayın Süleyman DEMİREL’i unutmayacaktır.

Şükran duyguları ile sonsuza kadar rahmetle yâd edecektir. Bu duygularla Cumhurbaşkanımızı sonsuzluğa uğurlarken kendisine rahmet dileriz.

Bütün Türkiye’nin, KKTC’nin ve sevenlerinin başı sağ olsun!..

ulusalkanal.com.tr

# süleyman demirel # başsağlığı mesajı # kıbrıs milli koordinasyon komitesi