Kılıçdaroğlu: Erdoğan ile bir sorunumuz yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP ile koalisyon konusunu değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir sorunları olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, koalisyonun kurulması halinde öncelikli olarak anayasanın değişmesi gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ile bir sorunumuz yok

AKP ile CHP arasında koalisyon görüşmeleri sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Yenişafak Gazetesi'ne röportaj veren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir sorunlarının olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Anayasal sınırlarının dışına çıkmadığı sürece bir sorunumuz yok" dedi.

Koalisyonun kurulması halinde öncelikle anayasanın değiştirilmesi gerektiğini söyleyen CHP Lideri, açılımın devamı için anayasanın değişmesinin şart olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, koalisyonun toplumsal rahatlama yaratacağını savundu. Partisinin tabanının AKP ile koalisyona ikna edilmesi gerektiğini belirten CHP Lideri, "Kuşkusuz Adalet ve Kalkınma Partisi de kendi tabanını 'CHP ile neden koalisyon kuruyoruz' hususunda ikna etmeli" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# chp # AKP # koalisyon # kemal kılıçdaroğlu # tayyip erdoğan # yeni şafak