O Albay ses kaydında ne demişti?

Balyoz Davası'nda ceza alan komutanların Eski 1. Ordu Başsavcısı Albay Bülent Münger'i suçlaması, akla Münger'in internete sızdırılan ses kayıtlarını getirdi. 2010'da ortaya çıkan ses kaydında Münger, komutanların aleyhine rapor yazan askeri bilirkişiyi savunuyordu. Münger'in ses kaydı, Balyoz Davası'nda delil olarak kabul edilmiş ve komutanların ceza almasına neden olmuştu.

O Albay ses kaydında ne demişti?

Aydınlık Gazetesi, Balyoz hükümlüsü komutanlara dayanarak, delilleri bavul içinde Mehmet Baransu'ya ulaştıran kişinin Eski 1. Ordu Başsavcısı Albay Bülent Münger olduğunu yazdı. Aydınlık'ın haberi, akıllara Münger'in internete düşen ses kaydını getirdi.

Münger ve dört askeri savcıya ait olduğu iddia edilen ses kaydı, Mart 2011'de internete yüklenmişti. Ses kaydında, Binbaşı Ahmet Erdoğan'ın Balyoz tutuklularını zor durumda bırakan bilirkişi raporunun konuşulduğu ifade ediliyordu.

Kayıtta Başsavcı Münger, Binbaşı Erdoğan için, "Her şeyi su gibi bilen bir kişi getirdik, bilirkişi olarak atadık. Ne diyecekti o belgelere? Normal plan semineri mi?" diyordu. Münger, kaydı yalanladı ama ses kaydı; mahkeme, duruşma savcıları ve yandaş medya tarafından kullanıldı. Mahkeme, bu ses kaydını, komutanları suçlayan raporun ve iddiaların gerçekliğini kanıtlayan bir delil olarak kabul etti.

Balyoz Davası'nda komutanlara hapis cezası yağdıran mahkeme, Ahmet Erdoğan'ın sözde bilirkişi raporunu da delil saydı.

Tartışmalı rapor, "Belgelerin gerçek olduğu faraziyesine dayanılarak" hazırlanmıştı ve "belgeler gerçekse darbe planı vardır" deniliyordu. Ancak Erdoğan, belgelerin gerçekliğini tartışmıyordu. Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri ve 1. Ordu ile yerli ve yabancı şirketlerinin yazdığı tam 21 rapor görmezden gelindi. Bir tek bu rapor kabul edildi.

Haber: Emrah Taştan

ulusalkanal.com.tr

# mehmet baransu # balyoz davası # bavul # ses kaydı