Antalya'da örtü altı domatesin söküm zamanı

Onlar, tüm sezon yüksek maliyet ve düşük fiyat sorunu ile uğraştı... Antalya’nın yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Serik’te, örtü altı domateste şimdi söküm zamanı… Üreticiler, seralarındaki son ürünlerini toplayıp, söküm işlemine başladı. Bir taraftan da bir sonraki dikim sezonu için hazırlıklar yapılıyor. Tüm sezon girdi maliyetleri ve düşük fiyat sorunu ile baş etmeye çalışan üreticiyi, şimdi bir de ürün söküm maliyeti bekliyor.

Antalya'da örtü altı domatesin söküm zamanı

Son ürünler toplanıyor. Şimdi örtü altı domateste söküm zamanı…

Antalya’nın yaş sebze ve meyveüretim merkezlerinden Serik’te üreticiler, domates seralarında söküm işlemlerine başladı. Bir sonraki dikim zamanı için hazırlık yapılıyor.

Bu sezon domates üreticisinin yüzü gülmedi. Binbir emekle ürettiği ürününün fiyatı maliyetin altında kaldı. Tam kapanma sürecinde yaşanan sıkıntı sorunları daha da büyüttü.

Serikli üreticiler için sırada solarizasyon uygulaması var. Solarizasyon, kimyasal madde kullanımını içermeyen ve zararlı etmenlerin topraktaki yoğunluklarını azaltan bir arındırma yöntemi. Bu yöntemle toprak, önceki sezonun yorgunluğunu atıyor.

Onlar, tüm sezon yüksek maliyet ve düşük fiyat sorunu ile boğuştu. Üreticiyi şimdi ürün söküm ve yeni sezona hazırlık maliyetleri bekliyor.

# antalya # ekonomi # üretici # çiftçi # üretim # domates # meyve # Tarım # serik # sebze # örtü altı üretim # Antalya Serik # Domates fiyatları # tarım üretim # örtü altı tarım