Orman yangınlarında son durum

PKK’nın, Akdeniz Bölgesi’nin batısında yangın girişimleri devam ediyor. Olağanüstü önlemler ve teyakkuz durumu bu yangınlara müdahalenin en hızlı şekilde olmasını sağlıyor. Burdur Bucak’ta, Antalya Manavgat’ta ormanlık alanda, Kaş'ta ve Finike’de sazlık alanda yangın çıktı. Merkez Döşemealtı ilçesi Ahırtaş Mahallesi’nde makilik alanda çıkan yangın büyümeden bastırıldı. Manavgat'taki yangın müdahalenin ardından söndürüldü. Bucak’taki yangını söndürme çalışmaları ise sürüyor.

Orman yangınlarında son durum

Akdeniz Bölgesi’nin batısında, ABD’nin taşeronu terör örgütü PKK'nın yangın girişimleri sürüyor. Teyakkuz durumu ve ekiplerin olağanüstü önlemleri bu yangınlara müdahalenin hızlıca olmasını sağlıyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi’nde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına, arazözlerle karadan, 1 uçak ve 3 helikopterle havadan anında müdahale edildi. Kuvvetli poyrazın etkisiyle yangın, Hatipler Mahallesi’ne sıçradı.

Alevlerin evlere sıçramaması için yoğun mücadele verildi. Yangın söndürme çalışmalarına vatandaşlarda destek verdi. Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. Güvenlik gerekçesiyle mahalledeki bazı evler boşaltıldı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Antalya'nın Kaş ve Finike ilçelerinde de sazlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin çabası sonucunda yangınlar kontrol altına alındı. Merkez Döşemealtı ilçesi Ahırtaş Mahallesi’nde makilik alanda çıkan yangın büyümeden bastırıldı.

Burdur'un Bucak ilçesinde Çobanpınarı köyü Sarıdere mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın bölgesine gitti. Yangını söndürme çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Yangının, Isparta- Antalya Karayolu üzerindeki Karacaören 1 ve Karacaören 2 barajlarının olduğu noktaya yaklaştığı belirtiliyor.

# abd # pkk # antalya # yangın # orman # orman yangınları # itfaiye # akdeniz # manavgat # Döşemealtı # bucak