İçişleri Bakanlığından şampiyonluk konulu yeni genelge

İçişleri Bakanlığı, Süper Lig şampiyonunun belirleneceği cumartesi gününe ilişkin özel bir genelge yayımladı. 81 il valiliğine gönderilen genelgede, vatandaşların şampiyonluk kutlaması için sokağa dökülmesinin engellenmesi istendi.

İçişleri Bakanlığından şampiyonluk konulu yeni genelge

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasının ardından şampiyonluk kutlamalarına ilişkin tedbirgenelgesi yayımlandı.

15 Mayıs Cumartesi akşamı şampiyonun belli olmasıyla taraftarların Kovid-19'a rağmen sokağa çıkıp kutlama yapmaları öngörülüyor. İçişleri Bakanlığı bunu önlemek adına 81 il valiliğine genelge gönderdi.

TRT Haber'in haberine göre genelge ile gerekli tedbirlerin alınması istenerek asayiş ve tam kapanma kuralları hatırlatıldı. Bu kapsamda şampiyonluk kutlamalarına izin verilmeyeceği belirtildi. Emniyet güçlerinin, kalabalıkların cadde, sokak ve meydanlarda toplanmasını önleyeceği kaydedildi.

Genelge ile stadyumlarda da önlemler alınacak. Valiliklerden maçların oynanacağı statlara Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen sayı kadar izleyici ve görevli alınması istendi.

# polis # içişleri bakanlığı # süleyman soylu # şampiyonluk # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # genelge # TFF # Türkiye Futbol Federasyonu # tedbir # emniyet # kısıtlama # tam kapanma # stadyum # yeni genelge # şampiyonluk kutlaması # İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE # Süper Lig şampiyonu