Çekimlerine ara verilen diziler belli oldu! Diziler birer birer çekimlerini durduruyor…

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle ülkemizde de vaka sayısının artmasıyla tüm vatandaşlar, sağlıklarını korumak için seferber olmaya başladı. Virüs, yoğun bir çalışamanın yürütüldüğü setleri de vurdu.

Çekimlerine ara verilen diziler belli oldu! Diziler birer birer çekimlerini durduruyor…

Koronavirüs nedeniyle tüm iş yerleri önlemlerini alırken, yakın mesafe gerektiren sahneleri çeken ve aynı setin içinde birçok insan bulunduran dizilerin çekimleri hakkında bir bir kararlar gelmeye başladı.

Dizi yapımcıları hijyen önlemi alıp hastalığı engellemeye çalışsa da kaçınılmaz son geldi çattı. Yapımcılardan dizi çekimlerinin geçici olarak durdurulduğu haberleri gelmeye başladı.

İlk olarak Limon Yapım şu an çekmekte oldukları; Savaşçı ve Bir Annenin Günahı dizisine ara verdiklerini açıkladı. Savaşçı dizisinin elinde stok olduğu öğrenildi. Fakat Bir Annenin Günahı dizisi henüz yayına başlamadığı için yayınlanma tarihi ileriye atıldı.

Avşar Film yapımcılığını yaptıkları Zalim İstanbul dizisinin de çekimlerini durdurdu. Daha önce Bahar Şahin, sette koronavirüs önlemi olarak aldıkları karışımları takipçileri ile paylaşmıştı. Setlerinde bebekte olmasının üzerine canlarını daha fazla tehlikeye atmadılar. Dizi önümüzdeki hafta yeni bölümü ile ekrana gelecek fakat daha sonra yayınlanamayacak.

Dün akşam yayınlanması beklenen Ay Yapım’a ait Çukur dizisi ise çekimlerine bir hafta önce ara verdiğini duyurdu. Oyuncular YouTube’dan yayın yaparak izleyicileri bilgilendirdi.

Yine Ay Yapım’ın sahibi olduğu Babil dizisi ise elindeki 1 bölümlük stoğu eriterek bu hafta da ekranlara gelecek fakat sonraki hafta ekranlarda olamayacak.

BKM’nin yapımcılığını yaptığı Ramo dizisinde de çekimler durdu. Dizi önümüzdeki hafta ekrana gelecek daha sonra ise yayınlanamayacak.

Ekranların diğer sevilen dizisi Yasak Elma’da ise oyuncuların seslerini duyurma çabaları ile setler durdu. Eda Ece, bu konuda önlem alınmasını isteyen ilk oyunculardandı. Setin 1 hafta durdurulduğu öğrenildi. Virüsün yayılmasına bakılarak devam süreci hakkında karar verilecek.

Güvercin dizisinde ise setlerin durdurulma kararı alınmamasının ardından Mehmet Ali Nuroğlu’nun seti terk ettiği iddia edildi. Bu iddiaların hemen ardından dizi final kararı aldı.

# çukur # savaşçı # Yasak Elma # Zalim İstanbul # güvercin # Babil # ramo