ABD'li emekli Büyükelçi Byrza'dan çarpıcı açıklama: "S-400'ler konusunda Bİden istese de yaptırımları kaldıramaz"

ABD’li emekli Büyükelçi Matthew Bryza,Türk basınına konuştu, Türk-Amerikan ilişkileri hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı. PKK, YPG ve SDG’nin aynı terörist örgütler olduğunu itiraf etti.

ABD'li emekli Büyükelçi Byrza'dan çarpıcı açıklama: "S-400'ler konusunda Bİden istese de yaptırımları kaldıramaz"

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı emekli büyükelçi Matthew Bryza, CNN Türk Televizyonunda Türk-Amerikan ilişkilerini değerlendirdi.

Amerikalı emekli büyükelçi, PKK, YPG ve meşru gösterilmeye çalışılan Suriye Demokratik Güçleri'nin aynı terör örgütü olduğunu itiraf etti.

Bryza, ''Hükümet, Türkiye-Amerika ilişkilerini yenilemek ve geleneksel stratejik ortaklık hissiyatını geri getirmek istiyor ama Suriye'nin kuzeyi, YPG ve Suriye Demokratik Güçleri'ne destek bu durumu engelliyor. Bu durumun Türkiye'de ne kadar ciddi olduğunu biliyorum. YPG'nin terör örgütü olduğunu biliyorum. Hükümetteyken de biliyordum.PKK Suriye’de adını YPG'ye değiştirdi sonra Obama hükümeti YPG'yi Suriye Demokratik Güçleri'ne çevirdi. Biden hükümetinin bu politikayı sürdürmesinden endişeliyim'' dedi.

Washington ile yaşanan S-400 krizine de değinen eski Amerika büyükelçisi, "Türkiye F-35 programına dönebilir mi?” sorusuna “Biden istese de yaptırımları kaldıramaz” yanıtını verdi.

Matthew Bryza’ya, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de soruldu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki egemenlik hakkına saygı gösteren Mısır’a, Yunanistan’ın gösterdiği tepki hatırlatıldı.

Matthew Bryza, ''Bence Türkiye-Mısır ilişkileri için Mısır tarafından atılan çok büyük ve pozitif bir adım. Daha da önemlisi, Türkiye Doğu Akdeniz'deki bu mesele üzerinden Amerika ve Avrupa ile ortak bir anlayış yakalayabilir. Çünkü Yunanistan'ın münhasır ekonomik bölge talepleri, özellikle de Meis Adası konusundakiler, akla mantığa sığmıyor'' ifadelerin kullandı.

# amerika # pkk # terörist # mısır # YPG # sdg # örgüt # doğu akdeniz # avrupa # yaptırım # Amerika Birleşik Devletleri # suriye demokratik güçleri # Türkiye F35 # TürkAmerikan