Mersin Anamur'da mermer ocağına karşı köylüler eylemde

Mersin’in Anamur ilçesinde bölgenin tarihi dokusuna ve doğasına zarar verecek olan mermer ocaklarına, tepki büyüyor. Mermer ocağının yapılacağı alanda eylem yapan köylüler Anamur bölgesinde tarım üretiminin sağlıklı devam edebilmesi için ocakların kurulmasını istemiyoruz” dedi.

Mersin Anamur'da mermer ocağına karşı köylüler eylemde

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Muzun başkenti Anamur’da yapılmak istenilen doğa talanına karşı, bölge halkı eyleme geçti.

Son yıllarda onlarca mermer ocağının açılması planlanan, tarım şehri Anamur’a bağlı Korucuk Köyünde mermer ocağıyla ilgili verilen, ÇED Gerekli Değildir kararının yürütmesi durdurulmuştu.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği ve Anamur’a bağlı Korucuk ve Ovabaşı Mahalle muhtarlarının açtığı davaya bakan Mersin 2. İdare Mahkemesi kararını vermiş, bölge halkı davayı kazanmıştı.

Aynı bölgede açılması planlanan başka bir mermer ocağı olduğu haberini alan bölge sakinleri, mahalle muhtarları ve Anamur- Bozyazı Ziraat Odası harekete geçti.

Grup adına açıklama yapan Anamur- Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, çok verimli topraklar üzerine kurulacak olan ocakların, bölgede tarımı bitirme noktasına getireceğini belirtti.

Bölgeye özgü üretim kalemlerinin zarar görmesinin ülkeye zarar vereceğini hatırlatan Gümüş, yetkililere seslendi.

Bölge mahallerinden Yakacık Mahallesi Muhtarı Mustafa Yüksel ise,Türkiye’de Anamur’da yetişen tropikal meyvelerin üretilebileceği iklime sahip başka bir yer olmadığını ifade etti.

Bölge halkı çözüm istiyor.

# Mersin # eylem # anamur # ÇED # mermer ocağı # Mersin Çevre ve Doğa Derneği # Korucuk