Kıbrıs'ta parçalı devir

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni parça parça Rum kesimine bağlama planında kritik bir adım atıldı. FİFA'nın arabuluculuğuyla Kuzey Kıbrıs'ın egemenlik haklarıyla çelişen bir futbol anlaşması imzalandı. Buna göre KKTC Futbol Federayonu, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu'na tabi olacak.

Kıbrıs'ta parçalı devir

Türkiye'nin Avrupa Birliğiyle yeni fasılları görüşmeye başlamasıyla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. KKTC'nin egemenlik haklarını Rum kesimine parça parça devretme plan devreye sokuldu.FİFA'nın arabuluculuğunda yapılan anlaşmayla KKTC'nin Futbolfederasyonu Rum yönetiminin federasyonuna bağlandı.

Geçici anlaşma Zürih'te imzalandı. FİFA, KKTC ve Rum Kesimi'nin futbol fededarasyonları arasında arabulucuk yaptı. Anlaşmaya göre Güney Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu FIFA ve UEFA'nın üyesi olarak kalmaya devam edecek. Buna karşın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Futbol Federayonu, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu'nun yönetmeliklerine ve statüsüne tabi olacak.

Anlaşmayla Türk federasyonu Rum kesiminin federasyonuna üye olmuş olacak. Bunun karşılığı Kıbrıs Türk takımlarına Avrupa kupalarına katılma yolu açılacak. Ancak Avrupa kupalarına katılım Rum kesimi üzerinde ve Rum kesimine tabi olarak sağlanacak. Bu durumda Kıbrıs'ta futbol üzerinden fiili bir egemenlik devri olmuş olacak.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # Kıbrıs # futbol # fifa # federasyon # zürih