İDO fikir değiştirdi

İç hat seferlerini durdurma kararını erteleyen İDO yeni bir açıklama yayınladı. Vatandaşların talebi üzerinde seferlerin devam edeceğini beliritilen açıklamda "Karar bir geri adım atma değil, çözüm arayışına yönelik görüşmelerimizi sürdürürken, sadece bir ertelemedir" denildi.

İDO iç hat seferlerini durdurma kararını erteledi.

Firma, girdi maaliyetlerinin çok yüksek olduğunu belirterek Sirkeci-Harem dışındaki tüm iç hat seferlerini durdurmuştu.

Tepkiler üzerinde İDO'dan yeni bir açıklama geldi. Seferlerin talep üzerinde bir süre daha yapılacağını duyurdu.

Açıklamada "Karar bir geri adım atma değil, çözüm arayışına yönelik görüşmelerimizi sürdürürken, sadece bir ertelemedir" denildi.

İDO'dan açıklama

Yönetim Kurulu olarak seferlerimizin devam etmesi yönünde aldığımız yeni karar bir geri adım atma değil, çözüm arayışına yönelik görüşmelerimizi sürdürürken, sadece bir ertelemedir. İlk açıklamamızdaki mağduriyetlerimizi anlatan maddeler halen geçerli olup, Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bankalarla ortak çalışmamız sonucu sorunlarımızın bir çözümünün bulunacağına ve aşılacağına inanıyoruz. Mevcut durumun sürdürülemez olduğunu düşündüğümüz için ilgililerin iradesine ihtiyaç duyulmakta olup, İstanbul halkından gelen yoğun talepler çerçevesinde Yönetim Kurulumuz iç hatlar hizmetlerimizin iptali kararını geçici olarak ertelemiştir.

Bu açıklamadan sonra Sirkeci- Harem hattı dahil Bostancı- Beşiktaş, Bostancı- Kadıköy- Yenikapı- Bakırköy, Adalar hatları mevcut tarife ile seferleri sürdürecek.

ulusal.com.tr

# ido