Kılıçdaroğlu: 'Hayır'cılar demokrasi zaferi yazdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğine "Hayır" diyenlerin demokrasi zaferi yazdığını söyledi. Anayasa'nın toplumsal bir uzlaşı metni haline dönüştürülmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, YSK'nın kararını da eleştirdi. "Yasa çok açık; mühürsüz oy pusulaları ve zarflar geçersizdir" dedi.

Kılıçdaroğlu: 'Hayır'cılar demokrasi zaferi yazdı

Referandumda "Hayır" oylarının demokrasi zaferi yazdığını ifade etti. Mühürsüz pusulaların geçersiz olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluHürriyet'e konuştu. Referandum süreci ve sonucuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gündeminde Yüksek Seçim Kurulu'nun mühürsüz pusulaları geçerli sayması vardı. Kılıçdaroğlu, YSK'yı eleştirdi. Yapılan açıklamaların çelişkili olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Yasa çok açık

Biz YSK'nın kendisini TBMM'nin üzerinde bir kurul olarak görmesini istemiyoruz. Yasa çok açık; mühürsüz oy pusulaları ve zarflar geçersizdir. Kurul toplanıyor 'geçerli' diyor, üstelik sayım devam ederken.

Anayasa'nın toplumsal bir uzlaşı metni haline dönüştürülmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Parlamento içinde veya dışında tüm partilere görev düşüyor" dedi.

CHP lideri referandum süreci boyunca yaşanan bürokratik baskılara da değindi. "Evet" diyenlerin devletin imkânlarından faydalandığını, oylamanın OHAL koşullarında yapıldığını söyledi. Ardında yüzde 48.6'lık "Hayır" oyu çıkmasının demokrasi zaferi olduğunun altını çizdi.

DEMOKRASİ ZAFERİ

OHAL koşullarına rağmen hayırcılar bir demokrasi zaferi yazmışlardır. Kim ne derse desin geldiğimiz süreçte toplumun yarısı, koşulsuz olarak demokrasiye ve demokratik parlamenter rejime sahip çıkıyor.

ulusalkanal.com.tr

# kemal kılıçdaroğlu # referandum # hayır # hande fırat # hürriyet