Abhazya Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı’ndan önemli açıklama: ''KKTC ile işbirliği anlaşmasına hazırlanıyoruz''

Abhazya Cumhuriyeti dünyaya açılıyor. Vatan Partisi'nin girişimlerinden sonra, Abhazya çalışmalara başladı. Ülke meclisinin Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı'ndan önemli açıklamalar geldi. Komisyon Başkanı, KKTC'yle çeşitli alanlarda işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Abhazya Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı’ndan önemli açıklama: ''KKTC ile işbirliği anlaşmasına hazırlanıyoruz''

Abhazya Cumhuriyeti, KKTC ile ilk temasını kuruyor. KKTC'deki seçimlerde, Ersin Tatar'ın kazanmasının ardından, Abhazya Cumhuriyeti çalışmalara başladı.

Vatan Partisi'nin; Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Planı'ndaki, "KKTC'nin ve Abhazya'nın bölge ve dünya ülkelerince tanınması"yla ilgili Abhazya'dan önemli bir açıklama geldi. Açıklamayı Abhazya Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Astamur Logua yaptı.

Logua, KKTC'nin seçim sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KKTC'yi ziyaret planladıklarını aktardı.

İki ülke arasında havalimanı ve hastane inşaatı, bankacılık ve eğitim gibi konular da işbirliği planlanıyor. Abhazya tarafı, parlamentolar arası işbirliği anlaşması imzalamaya hazır. Komisyon Başkanı da "Bu, KKTC ile ilişkilerimizin gelişmesinde ilk adım olacak." dedi.

Lagua, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Abhazya'yla ilgili manipülasyonlara verdiği yanıtı da hatırlattı. Türkiye'nin Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyacağını temenni ettiklerini söyledi.

"YOLU VATAN PARTİSİ AÇIYOR"

Lagua, "Bir süre önce Türkiye'deki bir televizyon programında, uzmanlardan biri Abhazya ve Güney Osetya'yı "karikatür devletler" olarak niteledi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bu kişiye sert bir yanıt verdi; Abhazya halkının kendi devletlerini binlerce can vererek ve kimseden destek almayarak kurduklarını söyledi. Vatan Partisi bize yeni yollar açıyor. Vatan Partisi'nin dostumuz olmasından dolayı gurur duyuyorum. Türkiye'nin de yakın gelecekte Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyacağına inanıyorum." dedi

Vatan Partisi heyeti, daha önce Genel Başkan Doğu Perinçek önderliğinde Abhaza'yı ziyaret etmişti. "Türkiye Abhaz'yı Rusya KKTC'yi tanımalı" mesajı vermişti.

ulusal.com.tr

# vatan partisi # KKTC # Abhazya