6 mahalle hariç, sokağa çıkma yasağı 19 Temmuz'da kaldırılacak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 6 mahalle haricinde kaldırılacağı açıklandı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 13 kırsal mahallede ise sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

6 mahalle hariç, sokağa çıkma yasağı 19 Temmuz'da kaldırılacak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 6 mahalle hariç, sokağa çıkma yasağı19 Temmuz'da kaldırılacak.

Nusaybin'de 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile operasyon başlamış ve operasyonlar 3 Haziran'da başarıyla tamamlanmıştı.

İlçede 495 terörist etkisiz hale getirilmiş, teröristlerce kurulan 515 barikat kaldırılmış, 53 çukurda kapatılmıştı. Yine teröristlerce tuzaklanan bin 226 el yapımı patlayıcı da imha edilmişti.

Mardin Valiliği sokağa çıkma yasağı kaldıracağını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, Çalışmaların devam ettiği Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Kışla ve Zeynel Abidin mahalleleri hariç olmak üzere sokağa çıkma yasağının 19 Temmuz'da kaldırılacağı belirtti.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı 13 kırsal mahallede ise terör örgütü PKK'ya yönelik yapılacak operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Silvan ilçesi Kazandağı bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla Kelovan Tepe, Hizin Tepe, Medevir Tepe, Çatak Mahallesi, Çatakköprü Bucağı ve Cevzala Tepesi arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

# sokağa çıkma yasağı # mahalle # sokak # 19 temmuz